Bilim - Teknoloji Facebook ilk defa yıllık bazda gelirlerinde düşüş olduğunu açıkladı
Paylaş
Facebook ilk defa yıllık bazda gelirlerinde düşüş olduğunu açıkladı

Facebook ya da diğer adıyla Meta, 2022 yılına ait ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Meta yıllık bazda ilk defa gelirlerinde düşüş olduğunu belirtti. Bununla birlikte gelirlerdeki düşüşün yılın üçüncü çeyreğinde daha da büyüyebileceği aktarıldı.

Meta yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1 düşüş yaşayarak 28.8 milyar dolar gelir elde etti. Çok küçük bir düşüş olabilir fakat bunun ilk defa olması önem derecesini yükseltiyor. Meta’nın net karı yüzde 36 düşüş ile 6.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Reality Labs bölümü bu çeyrekte 2.8 milyar dolar zarar etti. Meta, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor. Facebook, Whatsapp ve Instagram gibi dev sosyal medyaları barındıran medya şirketi, Apple’ın iOS cihazlardaki gizlilik şartlarındaki değişiklikle geçtiğimiz yıl 10 milyar dolarlık reklam gelirinden mahrum kalmıştı.

Meta’nın gelirlerinde düşüş olsa da Facebook’un günlük kullanıcısı sayısının yüzde 3 artarak 1.97 milyara ulaştığı açıklandı. Meta'nın verilerine göre her gün 2.88 milyar kişi Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp’ı kullanıyor.