Bilim - Teknoloji FIFA 14: İnceleme
Paylaş
FIFA 14: İnceleme

Futbol oyunlarının son yıllardaki taçsız kralı, bakalım bu sefer bekleneni verebildi mi...

FIFA 14, her yıl olduğu gibi bu sene de kendisini ön plana çıkarmayı başaran spor oyunlarından birisi oldu. EA Sports'un uzun bir süredir, sıkılmadan, bunalmadan ve her yıl geliştirerek ürettiği FIFA serisi, her geçen yıl zirvenin ucunu bir tık daha yükseltiyor. Fakat geçtiğimiz yıllara bakacak olursak, bu yıl FIFA 14 içerisinde çok ama çok önemli bir değişim var. Bu durumu siz sevgili okuyucularımıza yazımızın hemen başında belirtmek istiyoruz. Şöyle ki, FIFA 14'ün çokça konuşulan yeni "Ignite Engine" isimli grafik motoru, sadece ve sadece yeni jenerasyon konsollar için geliştirilmiş durumda. Yani şu anda incelediğimiz ve sizlerin de deneyim ettiği FIFA 14, bir ay sonra göreceğinizden çok farklı. Tamamen ticari kaygılar için geliştirilmiş olan sistem hakkında daha fazla bilgi almak için, bizleri takip edebilirsiniz... Uzun lafın kısası, bu yıl iki adet FIFA 14 karşımıza çıkacak ve öyle görünüyor ki yeni jenerasyonlar için üretilecek olan FIFA 14, an itibari ile deyim ettiğimizden kat be kat daha kaliteli olacak.

Haberin Devamı

Zarif ve estetik bir giriş menüsü

Oyuna girdiğimiz anda bizleri karşılayan menü, hele bir de PES ile kıyaslayacak olursak, gerçekten çok zarif. Tıpkı Windows 8 işletim sisteminin Metro ara yüzüne benzeyen menü içerisinde rahatlıkla hareket etmek mümkün. Play, Football Club, Customize gibi ana başlıkların altına serpiştirilmiş olan kutu kutu menü sekmeleri sayesinde, aradığımızı anında bulabiliyoruz. Özellikle Play menüsünün alt başlıkları bir hayli zengin. Burada Kick-off, Ultimate Team, Career, Season, Pro Clubs, Online Friends, Skill Games ve +More gibi başlıklar bulunmakta. Hemen maç yapmak isteyenler Kick-off tarafına yönlenebiliyorlarken, son iki yıldır, oyunun belki de en önemli özelliği olan Ultima Team ile bambaşka bir deyim yaşamak da mümkün. Eğer temel dinamiklerde nelerin değiştiğini kabaca anlamak isteyenlerdenseniz, o zaman sizi Skill Games kısmına alabiliriz. Pek tabii Customize kısmında kendimize bir oyuncu yaratmanın tadını çıkarmamız işten bile değil. Tıpkı takımın geneline yapabileceğimiz gibi, tek kişi üzerinde de farklı değişiklikler yapmamız mümkün.

Haberin Devamı

Ultimate Team yine harika

Oyunun spesifik detaylarına geçmeden önce, demo yazımızda da yaptığımı gibi, birazcık Online Ultimate Team'den bahsetmekte fayda var. Bu mod ile kendimize sıfırdan bir takım kurmak, kurduğumuz takımı sürekli geliştirmek mümkün. Sistem online olarak çalıştığı için, aynı oyuncudan onlarca, yüzlerce göreceğinizi şimdiden belirtelim. O yüzden herhangi birisini satın aldığınızda, sadece sizde olacağını düşünmeyin, boşuna gol yersiniz. Yaptığımız her maçın ardından, farklı oyuncu kartları açıldığını göreceksiniz. Eğer maçı kazanırsanız, bu oyuncular ortalamanın biraz daha üzerinde değerlere sahip ki >CHIP Online