Bilim - Teknoloji GittiGidiyor neden kapanıyor? GittiGidiyor’dan alışveriş yapılmayacak mı? Ne zaman kapanacak? Verilen siparişler iptal mi?
Paylaş
GittiGidiyor neden kapanıyor? GittiGidiyor’dan alışveriş yapılmayacak mı? Ne zaman kapanacak? Verilen siparişler iptal mi?

GittiGidiyor isimli e-ticaret sitesi kapanıyor. Her gün binlerce kullanıcının ziyaret ettiği ve Türkiye’den de yüzbinlerce üyesi bulunan sitenin kapanacağı haberi şaşkınlığa neden olurken, kullanıcıların pek çoğu, GittiGidiyor neden kapanıyor? GittiGidiyor’dan alışveriş yapılmayacak mı? Ne zaman kapanacak? Verilen siparişler iptal mi? araştırması yapmaya başladı…

Türkiye’de hizmet veren popüler e-ticaret firmalarından biri olan GittiGidiyor önümüzdeki günlerde son satın almalarını yapacak. Tüm hisseleri 2016 yılında ABD merkezli uluslararası e-ticaret firması eBay tarafından satın alınan GittiGidiyor eylül ayına kadar kullanıcılarına yardımcı olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

GİTTİGİDİYOR NEDEN KAPANIYOR?

GittiGidiyor’un tamamını 2016 yılında satın alan ABD merkezli küresel e-ticaret şirketi eBay firmanın kapanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. eBay tarafından yapılan açıklamada piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu zor ama stratejik kararın alındığı belirtildi. Açıklamanın devamında ise

"eBay platformdan çıkış için GittiGidiyor'daki alıcı ve satıcılarla yakın bir biçimde çalışacak. Bugün itibarıyla satıcılar yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz itibarıyla alıcılar yeni alım yapamayacak. Alıcı ve satıcılar 5 Eylül'e kadar hesaplarına erişebilecek." ifadeleri kullanıldı.

GİTTİGİDİYOR’DAN ALIŞVERİŞ YAPILMAYACAK MI?

GittiGidiyor’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 18 Temmuz itibariyle alıcıların yeni alım yapamayacağı belirtilirken hem alıcıların hem de satıcıların 5 Eylül tarihine kadar hesaplarına erişebileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

GittiGidiyor'da yer alan bilgilere göre platformda 20 bin satıcı ve 35 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

NE ZAMAN KAPANACAK?

e-ticaret firması GittiGidiyor tarafından yapılan açıklamada alıcılar ve satıcılar 5 Eylül’e kadar hesaplarına ulaşabilecek. Diğer yandan müşteri hizmetleri de 30 Eylül tarihine kadar kullanıcılarına destek vermeye devam edecek.

VERİLEN SİPARİŞLER İPTAL Mİ?

GittiGidiyor’dan verilen siparişlerin şu an için iptal olması gibi bir durum bulunmuyor. Kapanma kararı açıklansa bile kapanma süreci yaklaşık üç ay devam edecek.