Bilim - Teknoloji Google’a konumunu gizleyen kullanıcıları takip ettiği için dava açıldı
Paylaş
Google’a konumunu gizleyen kullanıcıları takip ettiği için dava açıldı

ABD'de konum takip ederek gizlilik ihlali yaptığı gerekçesiyle Google'a dava açıldı. Dava dosyasında, konum bilgilerini gizleyen kullanıcıların takip edilmesinin devam ettiği öne sürülürken, Google ise iddiaları reddetti.

Google'ın, kullanıcıların konumunu sistematik olarak takip ederek veri elde ettiği ve bu bilgileri depoladığı iddia ediliyor. ABD'nin başkenti Washington başta olmak üzere, Texas, Indiana ve Washington eyaletlerinin başsavcıları, 3 yıllık soruşturmanın ardından Google'e karşı harekete geçti ve eyalet mahkemelerinde davalar açıldı.

Haberin Devamı

Google'ın hesap ayarları aracılığıyla sunduğu gizlilik korumaları hakkında tüketicileri yanılttığı öne sürüldü. Şirketin kullanıcının konumunu takip etmek için sürekli olarak hilelere başvurduğunun altı çizildi.

Google'dan ise yanıt gecikmedi. Teknoloji devi, başsavcıların öne sürdüğü iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kullanıcıların konum verilerini korumalarına yardımcı olmak için gizlilik politikalarında birçok değişiklik yapıldığı ifade edildi.