Bilim - Teknoloji Google da çalışanlarına kürtaj konusunda destek vereceğini açıkladı
Paylaş
Google da çalışanlarına kürtaj konusunda destek vereceğini açıkladı

Google, çalışanlarına gönderdiği e-posta ile kürtaj konusunda yanında ve gerekli işlemlerde destek olacaklarını belirtti.

Kısa süre önce ABD’de Yüksek Mahkeme’nin aldığı kararla birçok eyalette kürtaj yasaklandı. Bunun ardından ise Netflix ve Tesla, çalışanlarına kürtaj desteği vereceğini söylemişti. Şimdiyse Google, çalışanlarına gönderdiği e-posta ile kürtaj konusunda yanında ve gerekli işlemlerde destek olacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Google'ın baş insan kaynakları yetkilisi Fiona Cicconi, çalışanlara Google'ın mahkeme kararına karşı duruşunu açıklayan bir e-posta gönderdi. E-posta, Google çalışanlarının gerekçe göstermeden kürtaj için yer değiştirme başvurusunda bulunabileceğini ve yer değiştirme sürecinden sorumlu kişilerin taleplerini değerlendirirken kürtaj durumunun farkında olacağını vurguluyor.

Google’ın çalışanlarına gönderdiği e-postada özet olarak şunlar yazıyor:

“Bu, çoğumuzu özellikle de kadınları derinden etkileyen ve ülke için büyük bir değişiklik. Lütfen iş arkadaşlarınızın neler hissettiğine dikkat edin ve her zaman olduğu gibi birbirinize saygılı davranın.

Bir şirket olarak eşitlik bizim için çok önemlidir ve bu kararın insanların sağlığı, yaşamları ve kariyerleri üzerindeki etkisine ilişkin endişeleri paylaşıyoruz. Üreme sağlığıyla ilgili bilgileri ürünlerimizde erişilebilir kılmak için çalışmaya ve kullanıcı gizliliğini korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Google çalışanlarını ve bakmakla yükümlü oldukları kişileri desteklemek için ABD sosyal yardım planımız ve sağlık sigortamız; bir çalışanın yaşadığı ve çalıştığı yerlerde mevcut olmayan eyalet dışı tıbbi prosedürleri kapsar. Google çalışanları ayrıca gerekçe göstermeden yer değiştirme başvurusunda bulunabilir ve bu süreci denetleyenler durumun farkında olacaktır.

Önümüzdeki günlerde ABD'deki Google çalışanları için destek oturumları düzenleyeceğiz. Bunlar Googler News'de yayınlanacaktır. Lütfen önümüzdeki günlerde Google topluluğunuza güvenmekten çekinmeyin ve kendinize ve birbirinize iyi bakmaya devam edin.”