Bilim - Teknoloji Huawei spor tutkunları için yeni bir akıllı saat tasarladı
Paylaş
Huawei spor tutkunları için yeni bir akıllı saat tasarladı

Huawei, sporda yeni olan veya bir sonraki koşu maratonu için antrenman yapanlar için Watch GT Runner modelini kullanıma sundu. Gerçek zamanlı kalp ritmi takibi de yapabilen saat, uzun pil ömrü sunuyor. Onur Binay/posta.com.tr

Huawei Watch GT Runner, tasarım ve özellikler açısından birkaç ay önce çıkan Watch GT 3'ye epey benziyor. Ancak daha hafif ve yeri değiştirilen GPS anteni gibi birkaç önemli ince ayarla artık daha hızlı sinyal alabiliyor. Watch GT 3'ün aksine, burada metal bir çerçeve ve kavisli cam yok. 46 mm'lik cihazın ağırlığı ise 38.5 gram. Bu, özellikle koşarken bilekte daha az fark edileceği anlamına geliyor. Üst kısım  saatin daha iyi sinyal alabilmesi için yeri değiştirilen GPS antenini de içeriyor. Cihazın üzerindeki çift GPS anteni maksimum konum doğruluğu için çalışıyor. Böylece kat ettiğiniz parkurları daha sonra telefondaki uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Sağ kenarda, ana menüyü açmak veya ana ekrana dönmek için kullanılabilen titanyum alaşımlı bir taç var. Ancak buradaki fiziksel kontrolleri çok fazla kullanmayabilirsiniz çünkü saat 1.43 inç AMOLED ekrana sahip. Bu ekran oldukça parlak ve dokunma ve kaydırma hareketlerine hızlı yanıt veriyor.

Haberin Devamı

Huawei, ürünün tipik kullanımda tek şarj ile 2 haftaya kadar kullanım sunabildiğini ifade ediyor. Ancak tek şarjla gündelik kullanımda 11 günlük pil süresi elde edebilirsiniz. Şarj söz konusu olduğunda Watch GT, yaklaşık 90 dakika içinde %0’dan %100 şarj olabiliyor.

Saat bünyesinde pek çok spor modunu barındırıyor. Bunların yanı sıra, kalp ritminizi takip edebiliyor, kandaki oksijen oranını kontrol edebiliyor, tüm gün stres seviyenizi ölçebiliyor, uyku kalitenizi kaydedebiliyor. Tüm bunları ve daha detaylı bilgileri Huawei Sağlık uygulaması üzerinden de takip edebilirsiniz. Birçok spor saatinden farklı olarak Watch GT Runner bileğinizden arama yapmanıza ve almanıza olanak da tanıyor. Saatin hoparlör ve mikrofon kalitesi, iç mekân kullanımlarında gayet yeterli. Böylece telefonunuza başvurmadan görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gelen mesajlara ise önceden hazırlanmış hazır mesaj metinlerini kullanarak cevap verebilirsiniz. Temassız ödeme yapmak için NFC de yok, Huawei Health uygulamasında bir Cüzdan seçeneği görünüyor, ancak saat bunu desteklemiyor.

Haberin Devamı

Saat, koşudan yürüyüşe, yüzmeden bisiklete kadar 100'den fazla aktiviteyi için izleme modlara sahip. Bazı egzersizler, açık ve kapalı alan olarak ayrılıyor ve ayrı ayrı detaylı veriler tutuluyor. Toparlanma süreleri, her antrenmandan sonra ekranda görüntüleniyor, böylece bir sonraki antrenmandan önce ne kadar dinleneceğinizi görebilirsiniz. Egzersizler için İngilizce sesli anonslar da alıyorsunuz.

Saatin üçüncü parti uygulama desteği de bulunuyor. Huawei AppGallery üzerinden pek çok uygulamayı saatinize indirebilir ve kullanabilirsiniz. Bunun için de saatin 4GB’lık depolama alanı var.

Huawei, ürünün giriş seviyesinden profesyonel koşuculara kadar pek çok kullanıcı için ideal sonuçlar verebildiğini belirtiyor. Son olarak bu ürünün tıbbi bir cihaz olmadığını hatırlatalım.