Bilim - Teknoloji İki ülke arasına yapay zeka girdi
Paylaş
İki ülke arasına yapay zeka girdi

Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Ancak görüşmenin sonlarına doğru Kiev tarafında bir tuhaflık fark edildi. Sonradan anlaşılan duruma göre, görüşme gerçek belediye başkanıyla değil bir yapay zeka ile gerçekleştirilmişti. Olayda Rusya'nın parmağı olduğu düşünülüyor.

Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko arasındaki görüşme ilk dakikalarına kadar planlandığı şekilde devam etti. Kiev Belediye Başkanı, Ukraynalı mültecilerin kabulüne ve finansmanına ilişkin sorular sordu. Ancak konuşmasının ilerleyen safhasındaki talepleri şaşkınlığa neden oldu ve görüşme sonlandırıldı. Çünkü görüşme yapılan kişi gerçek Kiev Belediye Başkanı değil, onun görünümünde olan bir yapay zekaydı.

Haberin Devamı

Görüntüdeki kişinin gerçek Belediye Başkanı olmadığı, Klitschko tarafından yapılan açıklamayla da teyit edildi.

Berlin tarafı muhatabın Klitschko'yu taklit eden biri olarak tanımlarken hem Alman medyası hem de Batı medyası ortaya yapay zeka iddiasını attı. Devlet Kriminal Dairesi'nin hala soruşturduğu olayda internet korsanlarının Klitschko'ya benzer sanal bir karakter oluşturduğu iddia edilirken, karakterin kim olduğu veya kimler tarafından yapay zeka yöntemiyle oluşturulduğunun tespiti için çalışılıyor.