Bilim - Teknoloji İlave gümrük vergisi için süre uzatıldı! PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatları ne kadar olacak?
Paylaş
İlave gümrük vergisi için süre uzatıldı! PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatları ne kadar olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karar ile oyun konsollarından alınan ek yüzde 50 vergi uygulaması yıl sonuna kadar uzatıldı. Bu durum PlayStation 5 ve Xbox Series X Türkiye fiyatlarının değişmesine neden olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, birçok ithal üründe 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olan ek gümrük vergisi kararlarının süresi yıl sonuna uzatıldı.

Haberin Devamı

Ek gümrük vergisi süresi uzatılan ürünlerden biri de video oyun konsolları oldu. Gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanan Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation gibi oyun konsollarına, 18 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yüzde 50 de ek vergi getirilmişti.

18 Nisan’daki kararda 30 Eylül 2020 tarihine kadar uygulanacağı açıklanan ek verginin süresi, bugün yayımlanan kararla 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Diskli ve disksiz olmak üzere iki farklı versiyonu olan PlayStation 5, disksiz sürümüyle yurt dışında 399 dolar, fiziksel disk sürücülü versiyonuyla ise 499 dolar fiyat etiketine sahip. Xbox Series S ve Series X ise sırasıyla 299 dolar ve 499 dolar fiyatlara satılıyor.

PS5’in 499 dolarlık versiyonu Türkiye’de yaklaşık olarak 8 bin TL’ye satılabilir. PS5’in 399 dolarlık versiyonu ise Türkiye’de yaklaşık 7 bin TL’ye kullanıcılara sunulabilir. Ancak bu fiyatın değişme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı