Bilim - Teknoloji Intel: Erteleme yok, Meteor Lake 2023’te çıkacak
Paylaş
Intel: Erteleme yok, Meteor Lake 2023’te çıkacak

Intel, bir süre önce yaklaşık yarım milyar dolar zarar ettiğini son çeyrek raporunda açıklamıştı. Bunu ardından Intel’in Meteor Lake işlemcilerinin ertelenebileceği konuşuluyordu. Ancak şirket, Meteor Lake işlemcilerin 2024 yılına erteleneceğini yalanladı.

TrendForce’a dayanan habere göre Intel’in Meteor Lake işlemcileri 2023 yılından 2024 yılına ertelenecekti. Intel ise bu söylentileri reddetti. Intel’in sözcüsü Thomas Hannaford yaptığı açıklamada Meteor Lake işlemcilerinin 2023 yılında tanıtılacağını ve yıl için tüketicilere sunulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni işlemcilerde, Intel 4 olarak adlandırılan 7nm işlem süreciyle birlikte EUV (aşırı ultraviyole litografi) tekniği ilk defa görülecek. Ayrıca, Intel’in daha modüler bir yonga tasarımına da adım atacak.

Meteor Lake mimarisi, farklı fabrikasyon teknolojileriyle üretilen yonga tasarımlarına sahip olacak. Meteor Lake işlemcilerinin, hesaplama bölümü Intel 4, grafik bölümü TSMC N3 ve SoC kalıbı da yine TSMC’nin N4/N5 süreçlerinde üretilecek.

Intel Meteor Lake işlemcilerinin 2023’ün ikinci yarısında çıkması bekleniyor. 13. Nesil Raptor Lake işlemciler ise bu yıl içerisinde çıkacak.