Bilim - Teknoloji Intel ve AMD işlemciler için Levante 360 soğutucu duyuruldu
Paylaş
Intel ve AMD işlemciler için Levante 360 soğutucu duyuruldu

XPG, Levante 360 ​​adreslenebilir ARGB işlemci sıvı soğutucusunu duyurdu.  Levante 360, 360 mm uzunluğundaki radyatörü sayesinde etkili soğutma performansı sergileyebiliyor. Onur Binay/posta.com.tr

Adata, XPG Levante 360'ın piyasaya sürülmesiyle Levante hepsi bir arada işlemci soğutucu serisini yeni bir seviyeye taşıdı. Adından da anlaşılacağı gibi, 360 mm radyatörlü hepsi bir arada soğutucu. Intel Core i9 ya da AMD Ryzen 9 ile eşleştirildiğinde dahi iyi performans sunabiliyor. Levante 360'ın üretiminde Asetek tarafından geliştirilen patentli soğutma sistemini kullandı. Adata, Levante 360'ı rakiplerinden farklı kılmak için kendi özelliklerinden bazılarını da buraya ekledi.

Haberin Devamı

Levante 360'ı PC’nize eklemek için ihtiyacınız olan her şey kutusunun içinde yer alıyor. 12. nesil işlemciler için destek de dahil olmak üzere AMD ve Intel platformları için braketler ve gerekli vidalar kutuda mevcut. RGB fanlarınıza bağlanabilen ve bloke edilebilen bir ARGB denetleyicisi de var. Ancak bu adım tamamen isteğe bağlı. Hatta mümkünse bunları ana kartınıza bağlamalısınız. İşlemci ısısını daha iyi kontrol edebilmek için PWN kontrol desteğine sahip bir pompa içeren Levante 360, 360 mm uzunluğundaki radyatörü sayesinde etkili soğutma performansı sergiliyor. Dış kasada ve iç muhafazada RGB ışıkları var. Bu, gökkuşağı renklerinde parlayan çerçeve ve kanatlarla oldukça görsel bir etki yaratıyor. Soğutucunun geri kalanı, diğer Asetek tasarım çözümlerine benziyor. Alüminyum radyatör ve bakır tabanlı CPU bloğu ile tamamen siyah bir tasarım var. Soğutma performansının yanı sıra burada bulunan üç adet 120 mm büyüklüğündeki fanlar hem soğutmaya katkıda bulunuyor hem de RGB aydınlatması sayesinde kasaların görünüşünü daha iyi hale getiriyor.

Haberin Devamı

Birçok anakart modeliyle uyumlu olan soğutucu, ARGB bağlantısını kullanmak istemeyenler için kendi kumandası ile geliyor. Bu şekilde anakartın ARGB portuna bağlantılı olmasa bile fanların ve bloğun ledlerinin rengi değiştirilebiliyor. Soğutucunun boyutu oldukça kompakt, en dar PC kasalarında bile soruna neden olmayacaktır. İster Intel ister AMD işlemci kullanıyor olun, yükleme ve kurulum işlem sorunsuz gerçekleşiyor. AMD Ryzen 9 5950X ve Intel Core i9-12900K ile yapılan sıcaklık testlerinde soğutucu iyi sonuçlar verdi. Intel ile oyun oynarken ortalama 42, AMD ile de 48 santigrat derece görülebiliyor. Boştayken ikisinde de sıcaklık ortalama 23-24 santigrat derece. Oyun sıcaklıkları, hız aşırtıldığında bile son derece iyi ve asla 60 santigrat dereceyi geçmiyor. Öte yandan diğer Asetek Gen 7 pompaları gibi soğutucu yüksek RPM'deyken biraz gürültülü olabilir. Ancak kasanın içinde kasa fanlarının üzerinde herhangi bir ses görmüyorsunuz. CPU bloğunda da fan yok. PC kasanızda çok sayıda fan ile yeterli hava akışı varsa bu sorun değil, ancak hız aşırtma yaparken akılda tutulması gereken bir durum.

Haberin Devamı