Bilim - Teknoloji Internet Explorer için mezar taşı yaptırdılar
Paylaş
Internet Explorer için mezar taşı yaptırdılar

Microsoft’un Internet Explorer’ı 27 yılın sonunda devre dışı bırakma kararının ardından Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young, “Internet Explorer” yazılı bir mezar taşı yaptırdı.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Güney Koreli mühendis, 430 bin won (330 dolar) harcayarak yaptırdığı Internet Explorer mezar taşına esprili bir dille “Başka tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı” yazdırdı.

Haberin Devamı

Microsoft, 27 yılın sonunda Internet Explorer’ı devre dışı bırakarak daha hızlı olduğu belirtilen Microsoft Edge’i devreye soktu. Microsof'un Internet Explorer'ı 27 yıl sonra emekliye ayrıldı.

Jung, iş hayatında büyük bir yer kaplayan eski tarayıcı için “Baş belasıydı, bu nedenle o döneme ‘aşk-nefret ilişkisi’ diyebilirim” dedi.

1995’te piyasaya çıkan Internet Explorer, dünyanın önde gelen tarayıcısı olmuştu. Öte yandan 2000’lerin sonunda doğru Explorer tahtını Google Chrome’a bıraktı. 

17 Haziran 2022'de Kiyoung Jung'un izniyle sağlanan fotoğraf, Güney Kore'nin güneyindeki Gyeongju şehrinde bir kafenin çatısında yer alıyor. Fotoğrafta, bu haftanın başlarında emekliye ayrılan Microsoft'un Internet Explorer'ının "ölümünün" onuruna yaptırılan mezar görülüyor.

Haberin Devamı

Internet Explorer için mezar inşa eden Güney Koreli mühendis Kiyoung Jung, 17 Haziran'da AFP'ye, artık kullanılmayan web tarayıcısının hayatını perişan ettiğini söyledi. Kiyoung Jung'un fotoğrafları hızla viral oldu.

Fotoğraflar: AFP