Bilim - Teknoloji iPhone kiralama hizmetinin tahmini fiyatları açıklandı
Paylaş
iPhone kiralama hizmetinin tahmini fiyatları açıklandı

Apple'ın ilerleyen günlerde duyuracağı iPhone abonelik sistemi için tahmini fiyatlar ortaya çıktı. Şirket tarafından açıklanmayan sistem, sızıntılara göre bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başlarına duyurulacak.

Bloomberg’den Mark Gurman, 'Apple'ın neden bir iPhone kiralama hizmeti başlatacağını' açıklamaya yönelik yazısında, hizmet ile ilgili tahminlerinden bahsetti. Gurman, paylaştığı dosya haberinde Apple’ın neden böylesine bir fikirle çıkageldiğini açıklamaya çalıştı. Apple’ın bu uygulamaya geçmesinin ardındaki düşünceyi açıklayan Gurman, şirketin bu sistemden ne kadar kazanabileceğini göstermek için de tahmini fiyatlar belirledi.

Haberin Devamı

Tahmini iPhone kiralama fiyatları şu şekilde:

  • iPhone 13 – 35 dolar/ay
  • iPhone 13 Pro – 45 dolar/ay
  • iPhone 13 Pro Max – 50 dolar/ay

 Gurman, "iPhone 13, Pro ve Pro Max için başlangıç fiyatlarını (799$, 999$ ve 1.099$) kullanacağım ve ÖRNEK OLARAK aylık 35$, 45$ ve 50$’lık fiyat noktaları seçeceğim (Eski iPhone Yükseltme Programı'nın fiyatını birkaç dolar düşürdüğü için bu seviyeleri seçtim)" dedi.

Gurman, bu tahminleriyle Apple’ın iPhone’u doğrudan satmak yerine abonelikle satmasının yıllık kazancını daha fazla artıracağını gösterdi. Buna göre:

  • iPhone 13 – 799 dolar yerine bin 260 dolar kazanç
  • iPhone 13 Pro – 999 dolar yerine bin 620 dolar kazanç
  • iPhone 13 Pro Max – Bin 99 dolar yerine bin 800 dolar kazanç sağlanıyor.