Bilim - Teknoloji iPhone'un acil durum uyarı sistemi bir adamın hayatını kurtardı
Paylaş
iPhone'un acil durum uyarı sistemi bir adamın hayatını kurtardı

İsviçre'nin Zermat kendinde kayak yapan snowboardcu Tim Blakey, iPhone'un acil durum bildirim sistemi sayesinde hayatta kalmayı başardı.

Zermatt kentinde kayak yaptığı sırada 4.5 metrelik bir boşluğa düştü. Tim Blakey hayatın onun için artık sona ereceğini düşünürken iPhone'un acil durum sistemi karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Kayak yaptığı esnada 4.5 metrelik bir çukura düşen 41 yaşındaki adam, bir süre düştüğü çukurda ayakta kalmaya çalıştı. Telefonunu yukarıdan akan su yüzünden kullanamadığını belirten adam, ilk denemesinde yardım alamadı.

Artık zor anlar yaşamaya başlayan adam, telefonun pilinin de bitmek üzere olduğunu gördü ve tesadüfen telefonun güç düğmesine defalarca kez bastı. iPhone'un Acil Durum SOS özelliğini devreye sokan adam, neyse ki yanlışlıkla acil servise bağlanmayı başardı. Yeterli bir ağa da sahip olan 41 yaşındaki snowboardcu, bu sayede hayatta kalmayı başardı ve Apple'a da Instagram hesabından teşekkürlerini dile getirdi.

Apple'a sonsuz teşekkürlerini sunan Blakey, güç düğmesine 5 kez bastığında acil durum hizmetinin açıldığını belirtti. 20 dakikalık bir sürede acil servise bağlandığını ifade eden adam, 5 metre altında ve yüzde 3 şarjıyla bunu yapabildiği için çok şanslı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı