Bilim - Teknoloji Katı hal diskleri günümüzde daha taşınabilir formda gelmeye başladı
Paylaş
Katı hal diskleri günümüzde daha taşınabilir formda gelmeye başladı

SSD fiyatlarında zaman içinde yaşanan düşüş yeni sürücülerin artık depolama amacıyla da kullanılabilir hale gelmesini sağladı. WD’nin duyurduğu yeni çözümü de buna bir örnek. WD My Passport SSD ise 1050 MB/s’ye kadar okuma ve 1000 MB/s’ye kadar yazma performansıyla geliyor. Onur Binay/posta.com.tr

NVMe tabanlı SSD üzerinde şekillenen My Passport serisi önceki nesle göre yüksek hızı ile ve dayanıklı kasasıyla dikkat çekiyor. Sürücüyü elinize aldığınızda fark ettiğiniz ilk şey, ne kadar hafif olduğu. Sürücü 0,9 cm kalınlığında ve 46 gram ağırlığında. Kasa hem plastik hem de metalden yapılmış, üst kısım metal, alt kısım ise plastik. Üzerindeki kıvrımlı desen de oldukça hoş duruyor. Cihazın çalışıp çalışmadığını gösteren durum ışığı ise cihaz üzerinde yok.

Haberin Devamı

WD My Passport harici SSD, çalışırken çok ısınmıyor. NVMe denetleyicisi ve içindeki NAND yongaları tarafından yayılan ısı, metal kasa tarafından hızla tahliye ediliyor.  USB 3.2 Gen 2 standardında çalışan ve Type-C arayüzünü kullanan My Passport SSD, 1050 MB/s’ye kadar okuma ve 1000 MB/s’ye kadar yazma performansı sunarken 256-bit AES donanımsal şifrelemesi ile veri güvenliği sağlıyor. Sürücü CrystalDiskMark’ta 1047 MB/s okuma, 1014 MB/s yazma sonuçları aldı. 1.98 metre yükseklikten düşmelere karşı dayanıklı sürücü, Mac ve Windows için uyumlu. Depolama kapasitesi seçenekleri arasında ise 500 GB, 1/2/4 TB yer alıyor.

Taşınabilir SSD'ler, yapı kalitesi ve fiyat açısından farklı seçeneklere sahip. Burada bilindik markalara bağlı kalarak güvenilir ve iyi performans gösteren bir cihaz elde edebilirsiniz. Bunu akılda tutarak, WD My Passport SSD, yetenekli donanım, büyük kapasite ve taşınabilir formun makul bir karışımını sunuyor.

Haberin Devamı

iPhone veya USB Type-C destekli telefonunuzdan bilgisayarınıza dosya aktarmak için daha taşınabilir bir şeyler arıyorsanız Sandisk’in iXpand Flash Drive Go ve Dual Drive Luxe USB Type-C modellerine bakabilirsiniz.

USB 3.0 özellikli iXpand’in bir ucunda Lightning, diğerinde USB Type-A konektörü yer alıyor.  Üzerindeki çift amaçlı döner mekanizma bağlantıları korurken, sürücünüzü hareket halindeyken yanınıza almanız için bir anahtarlık deliği de var. Xpand Drive uygulaması sayesinde cihazınızın dahili hafızasındaki dosyaları USB’ye aktarabilir veya USB’deki verileri doğrudan telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Bununla birlikte dosyalarınızı parola ile koruma altına da alabilirsiniz. Sürücü 64, 128 ve 256 GB kapasite seçenekleriyle geliyor.

USB 3.1 teknolojisiyle çalışan Ultra Dual Drive Luxe tamamen metalden bir gövdeye sahip. Memory Zone adlı uygulama ise bellek yönetimini kolaylaştırıyor. Uygulamayı Google Play Store aracılığıyla yükleyerek bellekteki dosyaları doğrudan tabletinizde veya telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz.