Bilim - Teknoloji Kripto para dolandırıcılarının yeni adresi LinkedIn oldu
Paylaş
Kripto para dolandırıcılarının yeni adresi LinkedIn oldu

LinkedIn, kripto para dolandırıcılarının yeni adresi hâline geldi. Dolandırıcılara karşı LinkedIn ve FBI'ın beraber çalıştığı belirtilirken, kullanıcıların tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

CNBC tarafından paylaşılan bir rapora göre, LinkedIn, kripto para dolandırıcılarının yeni adresi oldu. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da popüler platform konusunda kullanıcıları uyardı.

Haberin Devamı

CNBC’ye göre LinkedIn, son zamanlarda platformda kullanıcıları kripto para birimlerine yatırım yapmaya teşvik eden dolandırıcılıkların arttığını kabul etti. Bunun yanı sıra FBI’ın San Francisco ve Sacramento şehirlerindeki ofislerinde sorumlu olan Sean Ragan da özellikle iş dünyasında popüler olan platformu “önemli bir tehdit” olarak nitelendirdi ve son zamanlarda bu tarz dolandırıcılıklarda ciddi bir artış gördüklerini açıkladı.

Açıklamalara göre dolandırıcılar, profesyonel bir kişi gibi davranarak kullanıcılara ulaşıyor. Bunun ardından da samimi davranarak konuştukları kişilere kripto para yatırımları ile para kazanabileceklerini söylüyor ve onları bazı sitelere çekmeye çalışıyor.

Suçlular, ilk olarak kullanıcıları gerçek kripto para sitelerine yönlendiriyor ve onların güvenini kazanıyor. Bu kişiler, birkaç ay sonra ise onların sahte sitelere yatırım yapmasını söylüyor ve hesaplarından paraları çalıyor.

Haberin Devamı

LinkedIn ise paylaştığı bir açıklamayla kullanıcıları şüpheli profilleri bildirmeye teşvik etti. Şirketin yetkililerinden Oscar Rodriguez de CNBC’ye yaptığı açıklamalarda neyin sahte olup olmadığını belirlemenin ‘inanılmaz derecede zor’ olduğunu aktardı.

Rodriguez, tespit edilen sahte hesapların yüzde 96’sının kaldırıldığını açıklamalarında belirtirken CNBC’ye konuşan bir grup mağdur, dolandırıcılık sebebiyle ettikleri zararın 200 bin dolar ile 1,6 milyon dolar arasında değiştiğini ifade etti.