Bilim - Teknoloji Lenovo dizüstü bilgisayarları kablosuz şarj edecek teknoloji geliştirdi
Paylaş
Lenovo dizüstü bilgisayarları kablosuz şarj edecek teknoloji geliştirdi

Lenovo, dizüstü bilgisayarları kablosuz şarj edebilecek yeni bir teknoloji geliştirdi. Lenovo Go Wireless Charging Kit isimli cihaz, Qi standardı yerine Energy Square’in Power by Contact teknolojisini kullanıyor.

Kit, 3,2 mm kalınlığında bir şarj matı ve kablosuz şarj alıcısından oluşuyor. Kablosuz şarj alıcısı dizüstü bilgisayarların alt kısmına takılıyor ve bilgisayarlara USB-C üzerinden bağlanıyor. Lenovo, bu setin kurulumu tamamlandıktan sonra, 13 ila 14 inç 65W’a kadar güç girişi desteğine sahip ve dokunmatik olmayan dizüstü bilgisayarları, yüzde 93 verimlilikle şarj edebileceğini söylüyor. Teknoloji hem Windows hem de macOS cihazlarıyla çalışabiliyor.

Haberin Devamı

Dell yaklaşık dört yıl önce dünyanın ilk kablosuz şarj destekli 2’si 1 arada cihazı Latitude 7285‘i satışa sunmuştu. Intel de kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili çalışmalar yürütse de şirket bu teknolojisini piyasaya sürmemişti.

Lenovo, Go Wireless Charging Kit, ekim ayında 139,99 dolara yurt dışında satışa sunulacak Cihazın Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise belli değil.