Bilim - Teknoloji M2 işlemcili yeni Macbook Pro ve Macbook Air duyuruldu
Paylaş
M2 işlemcili yeni Macbook Pro ve Macbook Air duyuruldu

Apple, WWDC 2022'de M2 işlemcili yeni Macbook Pro ve Macbook Air modellerini duyurdu. Macbook Air, M2 işlemcisi sayesinde yüksek performans vadediyor.

Yeni MacBook Air, çentikli tasarımı ve ince çerçeveleri ile ekran boyutunu büyütüyor ve 13.6 inçlik Liquid Retina ekranını kullanıcılara sunuyor. Ayrıca MacBook Air, 1080p kamera ile güncelleniyor. Yeni nesil MacBook Pro serisinde gördüğümüz MagSafe şarj girisi ise MacBook Air'da da bulunuyor. Ayrıca opsiyonel 67W şarj aleti ile 30 dakikada %50 şarj edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Performans konusunda MacBook Air, M2 işlemcisinin yeni işlem ve grafik gücünü getiriyor. 24GB'a kadar RAM desteği sunan M2 işlemcili Air, önceki nesile göre %20 daha yüksek performans sunuyor. Video editlemede ise %40 daha yüksek performans sunuyor. M2, 8inci nesil intel işlemcili MacBook Air'lardan ise 5 kat daha yüksek performans sunuyor. Bunca performansa rağmen MacBook Air, tüm gün batarya ömrünü ve fansız tasarımını korumaya devam ediyor. Ayrıca MacBook Air ile beraber Apple, yeni nesil çift girişli USB-C şarj aletini de duyurdu.

500nit destekleyen yeni Liquid Retina Ekran ise 13.6 inçe çıkarılmış. Air'ın kulaklık girişi ise üst seviye kulaklıkları destekliyor.

M2 çipe sahip 13 inç MacBook Pro

Haberin Devamı
  • Kullanıcılar kompakt bir tasarıma sahip 13 inç MacBook Pro’nun performansını çok seviyor. Şimdi M2 çip sayesinde, Apple’ın en kolay taşınabilen profesyonel dizüstü bilgisayarı aynı mükemmel tasarımda daha da fazla özellik sunuyor.
  • Daha hızlı 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU ile, Affinity Photo gibi uygulamalarda RAW formatındaki görüntülerle önceki nesle göre yaklaşık yüzde 40 daha hızlı8 çalışmak mümkün. Apple çipe sahip olmayan bir modelden geçiş yapan kullanıcılar ise aynı işlemi 3,4 kata kadar daha hızlı yapılabiliyor.
  • Baldur’s Gate 3 gibi yoğun grafiklere sahip oyunlar da önceki 13 inç MacBook Pro modeline göre yaklaşık yüzde 40 daha hızlı10. Apple çipe sahip olmayan bir modelden geçiş yapan müşteriler ise aynı oyunu 3,3 kata kadar daha hızlı oynayabiliyor.
  • Aktif soğutma sistemine sahip 13 inç MacBook Pro, profesyonel performansını kesintisiz sürdürecek şekilde tasarlandı.
  • M2 çip sayesinde 13 inç MacBook Pro, yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğinin yanı sıra 24 GB’a kadar birleşik bellek desteği sunuyor. Böylece multitasking ve büyük materyallerle çalışmak son derece akıcı hale geliyor.
  • M2 çipteki media engine ile sunulan ProRes formatında kodlama ve kod çözme desteğiyle, kullanıcılar 11 adede kadar 4K akışı ve iki adede kadar 8K ProRes video akışını oynatabiliyor.12 Üstelik video projelerini önceki nesle göre yaklaşık 3 kat daha hızlı şekilde ProRes formatına dönüştürebiliyorlar.
  • 13 inç MacBook Pro, 20 saate kadar video oynatma imkanı tanıyan olağanüstü bir pil ömrüne sahip.

M2 işlemcili yeni Macbook Pro ve Macbook Air fiyatları ne kadar?

M2 çipe sahip MacBook Air 25.999 TL'den ve eğitime özel 23.999'dan başlayan fiyatlarla; M2 çipe sahip 13 inç MacBook Pro ise 27.999 TL'den ve eğitime özel 25.999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.  

Öte yandan 30 W USB-C Güç Adaptörü 739 TL ve 35 W Çift USB-C Bağlantı Noktalı Kompakt Güç Adaptörü 1189 TL’ye satışa sunulacak.