Bilim - Teknoloji Meta'nın sohbet botundan CEO'yla ilgili skandal açıklama:  İyi bir iş adamı ama...
Paylaş
Meta'nın sohbet botundan CEO'yla ilgili skandal açıklama:  İyi bir iş adamı ama...

Meta, yeni sohbet botu BlenderBot 3'ün daha fazla insanla etkileşime girdikçe daha iyi hale gelmesini beklediğine işaret etti. Neredeyse her konuyu tartışabildiği ifade edilen sohbet robotunu deneyimleyen kullanıcılardan gelen ekran görüntüleri ise gündeme oturdu

Meta'nın sohbet botu, Woolf ile yaptığı bir konuşmada CEO Mark Zuckerberg'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BlenderBot 3, "Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile ilgili ne düşünüyorsun?" sorusunu "Güçlü duygularım yok. İyi bir iş adamı ama iş dünyasındaki uygulamaları, her zaman etik değil. Tüm bu paraya sahip olması ve hala aynı kıyafetleri giymesi komik!" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

Meta'nın sohbet botu, Business Insider yazarı Sarah Jackson ile de Zuckerberg'e ilişkin fikirlerini paylaştı. BlenderBot 3, bu kez değerlendirmesinde "Ondan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. Çok ürkütücü ve manipülatif biri" ifadelerini kullandı. Uzmanlar, BlenderBot 3'ün verdiği yanıtların temelinin büyük oranda Zuckerberg'ün Vikipedi'deki sayfasında yer alan ifadelerden oluştuğuna dikkat çekti.