Bilim - Teknoloji Microsoft, daha uygun fiyatlı Mini Xbox geliştiriyor
Paylaş
Microsoft, daha uygun fiyatlı Mini Xbox geliştiriyor

Microsoft, Xbox Cloud Gaming'e erişim sağlayacak ufak bir ürün geliştirdiğini açıkladı.

Birkaç yıldır Microsoft'un Chromecast ve Google Stadia'ya benzer şekilde Xbox Cloud Gaming hizmeti için ufak bir aparat geliştirmeye çalışıyordu. elevizyonlara doğrudan bağlanabilen bu aparat, Microsoft'un bulut oyun hizmeti için uygun fiyatlı bir alternatif ürün olarak karşımıza çıkıyordu. Bundan birkaç ay önce Xbox'la ilgili bir sızıntı yaşanmış, "Keystone" olarak isimlendirilen bir ürün kaynak kodlarda görüntülenmişti.

Haberin Devamı

Şimdiyse oyuncuların Xbox Cloud Gaming'e kolayca bağlanmasını sağlayacak bir Xbox modeli üzerinde çalıştıkları doğrulandı. Bu ürünün kod adı ise gerçekten Keystone.

Microsoft'un oyun tutkunları için üzerinde çalıştığı Keystone, ufak bir cihaz olacak. Microsoft sözcüsü, bu ürünün monitör ve TV'lere doğrudan bağlanabileceğini ifade ediyor. Ancak Keystone, Microsoft'un ürünün özellik setini tamamlamaya devam etmesiyle birkaç yıldır geliştirme aşamasında.

Ürün için "Xbox Cloud Gaming'i dünya çapında daha fazla oyuncuya sunmamıza olanak sağlayacak yeni bir yaklaşım..." cümlesini kullanan sözcü, Keystone'un hala geliştirme sürecinde olduğunu ve piyasaya sürülmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

Keystone’un Windows ya da doğrudan Xbox işletim sistemiyle çalışacağı düşünülüyor.