Bilim - Teknoloji Musk, Twitter'a karşı dava açtı
Paylaş
Musk, Twitter'a karşı dava açtı

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için imzaladığı anlaşamadan geri çekilebilmek için sosyal medya devine karşı dava açtı.

Reuters'ın aktardığına göre Musk cuma gecesi, Delaware mahkemesi 17 Ekim'de Musk'ın anlaşmadan çekilip çekilemeyeceğini belirlemek için 5 günlük duruşma yapılacağını duyurduktan saatler sonra karşı davayı açtı.

Haberin Devamı

Musk, karşı dava sonucunda anlaşmadan çekilmesine izin verilmesini umuyor.

Girişimcinin dava için sunduğu 164 sayfalık döküman halkla paylaşılmazken, mahkeme kuralları kapsamında kısa süre içinde redakte edilmiş bir versiyonu yayımlanabilir.

Twitter, konuyla ilgili açıklama yapmadı. Cuma günü ayrıca bir Twitter hissedarı, mahkemeden Musk'a imzalanan anlaşmaya uyma emri vermesi talebinde bulunarak dava açtı.

Dünyanın en zengin insanı olan Musk, 8 Temmuz'da sosyal medya devinin platformdaki sahte hesap sayısı konusunda yanlış bilgi verdiğini belirterek şirketi satın almak için imzaladığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekilme kararı aldığını duyurmuştu.

Twitter, kısa süre sonra Musk'ın "dikkatleri başka yere çekmek için sahte hesapları gündeme getirdiğini" söyleyerek milyarderin anlaşmaya uymak zorunda olduğunu belirtmiş ve davacı olmuştu.

Haberin Devamı