Bilim - Teknoloji NASA: Mars'ta şimdiye kadar kaydedilen en büyük deprem meydana geldi
Paylaş
NASA: Mars'ta şimdiye kadar kaydedilen en büyük deprem meydana geldi

Perseverance ve Curiosty gibi araçlarla Mars’ı yerden kontrol eden NASA, Ingenuity ile de uçarak çeşitli verileri bir araya getiriyor. NASA şimdiyse Mars'taki sismik aktiviteleri inceleyen araç InSight'ın, 4 Mayıs'ta gezegende 5 büyüklüğünde bir deprem saptadığı bildirildi.

Bunun başka bir gezegende tespit edilmiş en büyük deprem olarak nitelendirildiği ifade edilen açıklamada, araştırma ekibinin depremin merkezini ve kaynağını belirlemek için çalışmalarına devam ettiği kaydedildi. Araştırmacılar bu tür doğa olaylarını inceleyerek Mars hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı amaçlıyor. InSight, Kasım 2018'de Mars'a ulaşmasından bu yana 1313'ten fazla deprem tespit etti.

Haberin Devamı

Felt that one‼️

After more than three years of listening to the soft rumbles of Mars, I just felt by far my biggest “marsquake” yet: looks like about magnitude 5. My team is studying the data to learn more. Science rewards patience!

More details:
https:/t.co/DKVy8tUrxU pic.twitter.com/bExr13Lkvw

— NASA InSight (@NASAInSight) May 9, 2022 " rel="box">

NASA, 10 Mayıs tarihli paylaşımında “Bunu hissettik” başlığı ile bu büyük depremi duyurdu. Insight’ın ağzından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: ”Mars’ın yumuşak sarsıntılarını üç yıldan fazla bir süre dinledikten sonra, şimdiye kadarki en büyük ‘marsquake’imi hissettim: 5 büyüklüğünde gibi görünüyor. Ekibim daha fazlasını öğrenmek için verileri inceliyor. Bilim sabrı ödüllendirir!”