Bilim - Teknoloji Netflix'teki ücretli şifre paylaşımı özelliğinin testleri başladı
Paylaş
Netflix'teki ücretli şifre paylaşımı özelliğinin testleri başladı

Netflix'in kısa süre önce duyurduğu ve hesap şifresini paylaşmayı ücretli hale getirecek yeni özelliğinin testleri bazı ülkelerde başladı.

Netflix, birden fazla kişinin tek bir üyelikten platformu kullanmasını engelleyecek ve yeni üye eklemeyi ücretli hale getirecek özelliğinin testleri bazı ülkelerde başladı. Peru’da başlayan testlerdeyse kullanıcılar bazı karışıklıklar yaşadı.

Haberin Devamı

Rest of World tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre Netflix, özelliği Peru’da aktifleştirdi. Kullanıcıların birçoğu, yaşanan bu değişiklik hakkında Netflix’ten herhangi bir bilgilendirici e-posta ya da bildirim almadı. Bununla birlikte bazı kullanıcılar, özellik gelmesine rağmen platformu halen eskisi gibi kullanmaya devam ettiklerini bildirdi.

Kullanıcıların geri dönüşüne göre Netflix özelliği aktifleştirdikten sonra bazıları Netflix’in uyarılarını es geçip ücretsiz bir şekilde üye oluşturmaya devam etti, bazıları da bu özellik hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan hesap paylaşımını sürdürdü ve hiçbir sorun yaşamadı.

Netflix’in yeni özelliği kapsamında hesaplara yeni bir üye eklemek isteyen abonelerin kendi evleri dışındaki her yeni üye başına 2,99 dolar ücret ödemeleri gerekecek. Bu ücret, ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir.

Haberin Devamı