Bilim - Teknoloji NFT'ler, 3D gözlük olmadan 3D görüntülenebilecek
Paylaş
NFT'ler, 3D gözlük olmadan 3D görüntülenebilecek

Sony, herhangi bir ek cihaz kullanmadan NFT'leri 3 boyutlu olarak algılamamızı sağlayacak teknoloji için blok zinciri video dağıtım ağı Theta Labs ile iş birliği yaptı. Onur Binay/posta.com.tr

Sony Electronics ile Theta Labs, insanların geleneksel 3 boyutlu aksesuarları kullanmadan nesneleri 3 boyutlu olarak algılamasını sağlayan bir monitör olan Sony'nin Spatial Reality Display aracılığıyla karma gerçeklikte görüntülenebilen NFT’leri piyasaya sürmek adına ortaklaşa çalışacak.

Haberin Devamı

Spatial Reality Display, göz hareketini izleyip, izleyici hareket ettikçe ekranı ayarlayarak kullanıcılara 3D görüntüleme deneyimi sunuyor. Bununla birlikte, Theta Labs'ın kurucu ortağı ve CEO'su Mitch Liu, NFT'lerin ve metaverse'lerin artık 3D görselleştirme için “büyük bir potansiyele” sahip olduğuna inanıyor.

Liu ayrıca şu anda NFT endüstrisinin 2D görüntü ve videolardan oluştuğunu kaydetti. Ancak Theta Labs CEO'su "metaverse'in zaten 3D olduğunu" düşünüyor. Bu, kullanıcıların "NFT'lerini fiziksel bir varlığa sahip olacak şekilde görselleştirmelerini ve sergilemelerini" sağlama ihtiyacı olduğu anlamına geliyor.

Sony Electronics yöneticisi olan Nick Colsey ise NFT sürümünün, Sony'nin yeni Spatial Reality Display teknolojisinin yeteneklerini NFT ve metaverse meraklılarına göstermenin bir yolu olduğunu söyledi. Colsey sözlerine şu şekilde devam etti: “Tüketiciler artık 3D gözlüğe ihtiyaç duymadan yeni nesil 3D deneyiminin keyfini çıkarabilecekler. Theta'nın NFT'leri, metaverse dostu teknolojiyi hızla benimsememizi göstermenin en yeni yoludur."

Haberin Devamı