Bilim - Teknoloji Omicron semptomları kadın ve erkeklerde farklı gelişiyor
Paylaş
Omicron semptomları kadın ve erkeklerde farklı gelişiyor

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, Omicron'a yakalanan kadın ve erkeklerde farklı semptomların gelişebildiğini ortaya koydu.

Web MD’nin yayımladığı yeni bir araştırmaya göre, Omicron semptomları erkekler ve kadınlar arasında farklılık gösteriyor. Araştırmaya göre kadınların yüzde 40’ı Covid-19’un Omicron varyantına yakalanmanın bir sonucu olarak yorgunluktan muzdaripken erkeklerin sadece üçte biri bu durumdan şikayet etti.

Haberin Devamı

Genel olarak, Omicron varyantına yakalanan kişilerin daha hafif reaksiyonlar göstererek hastalığı atlattığı vurgulanırken, birçok hasta bunların Alfa, Beta ve Delta varyantlarından farklı olduğunu fark etti.

Uzmanlar, Omicron’un beş belirgin belirtisini boğazda kaşıntı, kuru öksürük, aşırı yorgunluk, hafif kas ağrıları ve gece terlemeleri olarak açıkladı.

Bulaşıcı hastalık uzmanı Dr Sachin Nagrani araştırma ile ilgili yaptığı açıklamada “Akut bir semptom olarak, yorgunluk corona virüsü enfeksiyonunun erken bir belirtisi olabilirken, kolayca başka nedenlere de bağlı olabilir” dedi. Nagrani, kadın ve erkeklerin aynı belirtilerden şikayetçi olmadıklarını sözlerine ekledi.

Daha önce yapılan araştırmalarda, koronavirüse yakalanan kadınların, uyku sorunları, kaygı, adet düzensizlikleri, mantar enfeksiyonları ve saç dökülmesi ile karşılaşma olasılığı daha yüksekken, erkeklerin genellikle nefes darlığı problemi yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı