Bilim - Teknoloji PlayStation 5’in Türkiye fiyatı ortaya çıktı! PlayStation 5 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
Paylaş
PlayStation 5’in Türkiye fiyatı ortaya çıktı! PlayStation 5 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Sony’nin merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 (PS5) kısa süre önce resmi olarak tanıtıldı. Peki Sony Playstation 5’in Türkiye fiyatı ne kadar? Kullanıcıların Türkiye'de PS5'e sahip olması ne kadar ödemesi gerekiyor? Onur Binay/posta.com.tr

Sony’nin 2013 yılında çıkardığı PS4 ve 2016 yılında piyasaya çıkardığı PS4 Pro modellerinden sonra gelen 5. Nesil oyun konsolu PS5, hem tasarımı hem de özellikleri ile oyunseverler başta olmak üzere teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tabi tanıtımın ardından hemen PS5’in ne kadar olacağı konusu konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

PlayStation 5'in yurt dışı fiyatının 500 dolardan fazla olacağı söyleniyor. Ancak resmi fiyatı henüz açıklanmadı. Buna istinaden Türkiye fiyatının da 7 bin TL’nin üzerinde olacağı söyleniyordu ki biz de bu görüşü destekliyorduk. Şimdiyse PlayStation 5’in Türkiye fiyatı ortaya çıktı.

Bir teknoloji mağazası zincirinden edindiğimiz stok görüntüsüne göre PlayStation 5’in Türkiye fiyatı 7.999 bin TL olacak. Bunun stok bilgisi olduğunu ve kesin olarak cihazın bu fiyattan Türkiye’de satışa çıkmayabileceğini belirtelim.

Bildiğiniz üzere konsolun iki farklı sürümü olacak. Birinde CD sürücüsü yer alacak, diğerinde ise bu olmayacak oyunlar ve içerikler sadece dijital olarak kaydedilecek.

Bu fiyatın da CD sürücülü model için başlangıç fiyatı olduğunu düşünüyoruz. Dolar kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak PlayStation 5 fiyatları (Apple cihazları gibi) Türkiye'de geçtiğimiz dönemde epey arttı. Yeni model PS5’lerin de bu nedenle Türkiye'de 7 bin TL’den aşağı olmayacağı söyleniyordu. Bu arada dolar kurundaki değişikliğe bağlı olarak yukarıdaki fiyat yine değişebilir, bunu da belirtelim.

Haberin Devamı

Güncelleme: Söylenenlere göre yukarıda yer alan fiyatın sadece PlayStation 5'in mağaza stoklarına girilmesi için yazıldığı ve gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Sony ve PlayStation Türkiye, konu hakkında PlayStation 5'in hem yurt dışı hem de Türkiye fiyatının belli olmadığını belirtti. Konu hakkında daha fazla bilgi aldığımızda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sony ve PlayStation Türkiye'ye de konu hakkında yardımcı oldukları ve hızlı aksiyon aldıkları için teşekkür ederiz.

PlayStation 5 kullanıcılara neler sunuyor?

PlayStation 5, 8 çekirdekli 3.5 GHz hızı destekleyen AMD Zen 2 işlemciye sahip. Grafik işlemcisi tarafında ise AMD’nin özel geliştirdiği RDNA 2 mimarisi yer alıyor. 2,23 GHz frekans hızında 36 bilgi işlem birimine sahip RDNA 2, PS5 için etkileyici bir 10.28 teraflop ortaya koyuyor. Üstelik PS5, 8K çözünürlüğü de destekliyor.

Konsolun, dahili depolama birimi 825 GB SSD olacak. Aynı zamanda NVMe SSD slotu ile artırılabilir hafızaya destek veriyor. Harici depolamaya olanak sağlamak için de ekstra USB portu bulunuyor. Bellek tarafında ise 16 GB GDDR6 / 256 Bit RAM yer alıyor.

Haberin Devamı