Bilim - Teknoloji PlayStation oyunlarının mobil versiyonu geliyor
Paylaş
PlayStation oyunlarının mobil versiyonu geliyor

Sony Interactive Entertainment'ın CEO'su Jim Ryan, şirketin son kurumsal strateji toplantısında PlayStation özel oyunlarının mobile gelebileceğinin ipucunu verdi. Ryan, PlayStation'a ait markalar için mobil pazar araştırması yaptıklarını ve yeni gelişmeler için takipte kalınması gerektiğini söyledi.

Sony’nin yatırımcı ilişkileri gününde konuşan Jim Ryan, PlayStation oyunlarını mobile taşımak için bu yıl bitmeden adım atacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Buna göre Sony kendi bünyesinde geliştirdiği pek çok popüler PlayStation oyununu mobile taşımaya hazırlanıyor. Bu listede God of War, The Last Of Us ve Uncharted gibi oyunlar yer alabilir.

“Mobil, platformlarımızın ötesinde milyonlarca oyuncuya ulaşmak için araştırdığımız alanlardan sadece biri" diyen Ryan, oyunculara daha fazla seçenek sunmak için mobil uygulamalar ve oyunlarla ilgili bir dizi deneyler yaptıklarını ve başarılı olduklarını söyledi.

Ryan, konuyla ilgili şunları da dedi: “2021 mali yılında bazı ikonik PlayStation oyunlarının mobil versiyonunu çıkaracağız. Bunlar 2021’de bize ciddi bir kâr getirisi sağlamayacak. Ancak edindiğimiz tecrübe ve mobilde çıkaracağımız oyunların sayılarının artmasıyla birlikte PC ve mobilin katkısı daha önemli hâle gelecek.”

Haberin Devamı