Google News

Satranç robotu 7 yaşındaki rakibinin parmağını kırdı

Moskova'daki bir turnuva sırasında bir satranç robotu, 7 yaşındaki rakibinin parmağını sıkıştırıp kırdı. Yetkililer çocuğun erken hamle yaptığını iddia edip robotun güvenli olduğunu belirtti.
25 Temmuz 2022 , Pazartesi 09:18

The Guardian'ın haberine göre, Rusya Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Sergey Smagin, çocuğun erken davrandığını belirterek makinenin hareketini tamamlamasını beklemek yerine, hızlı bir karşılık vermeyi seçtiğini iddia etti. Smagin “Belli güvenlik kuralları var ve çocuk görünüşe göre onları ihlal etti. Harekete geçmeden önce beklemesi gerektiğinin farkında değildi. Bu son derece nadir görülen bir vaka, hatırlayabildiğim ilk vaka," dedi.

Smagin, olayın "tesadüf" olduğunu ve robotun "kesinlikle güvenli" olduğunu öne sürdü. 9 yaş altı kategorisinde Moskova’nın en iyi 30 satranç oyuncusundan biri olduğu belirtilen çocuğa insanlar koşup yardım etmeye çalışıyor ancak çocuğun parmağının kırılması engellenemiyor.

Moskova Satranç Federasyonu Başkanı Sergey Lazarev ise parmağı alçıya alınan çocuğun saldırı sonucu çok fazla travma geçirmediğini açıkladı. Lazarev “Çocuk ertesi gün oynadı ve turnuvayı bitirdi. Gönüllüler oynaması için yardım etti” dedi. Çocuğun ebeveynlerinin ise olayla ilgili savcılığa başvurduğu bildirildi.

DEVAMINI GÖSTER