Bilim - Teknoloji Smallrig'in yeni aksesuarı telefonunuzu profesyonel kameraya dönüştürebiliyor
Paylaş
Smallrig'in yeni aksesuarı telefonunuzu profesyonel kameraya dönüştürebiliyor

Telefonlarla film çekmek son dönemde fenomen haline geldi. On yıldan fazla bir süredir insanlar filmlerde ve TV şovlarında telefonlarıyla çekim yapıyor. SmallRig 3384B yayın kiti ise telefonunuzu profesyonel bir video kameraya çevirebiliyor. Onur Binay/posta.com.tr

SmallRig 3384B cep telefonu yayın kiti, profesyonel görünümlü videolar yapmak isteyen akıllı telefon kullanıcıları için üretildi. Kurulumu kolay kit, video prodüksiyon kalitenizi artırmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip. Kutunun içinden kafesten mikrofona, tripoddan LED ışığa kadar her şey çıkıyor. Bu sayede ihtiyacınız olan öğeleri aramak veya bunları ayrı olarak satın almak zorunda kalmıyorsunuz. Burada her şey değiştirilebiliyor. SmallRig'den yedek kafes ve tutamaç alabilirsiniz. Hatta kendi mikrofon veya ışığınızı da burada kullanabilirsiniz. Her bir parçanın ne için olduğunu öğrendikten sonra kiti kurmak oldukça basit. Kitin ağırlığı 1.24 kg. Bu ağırlık telefonla birlikte 1,4 kg’ı geçebilir. Ancak ağırlık kolayca yönetilebiliyor. Tripodun da yardımıyla tek elle rahatça vlog’larınızı kaydedebilirsiniz. Kitin kullanımı ve yönetmesi, aynasız bir kamerayı tripod üzerinde tutmaya kıyasla daha kolay. Bir telefonu tripod üzerinde kullanmaya kıyasla ağırlık biraz fazla olsa da, kitin burada tüm aksesuarları üzerine takabilmenize olanak sağlıyor. Telefon kafesi, 62 mm'den 86 mm'ye kadar genişlik aralığına sahip telefonlarla uyumlu. iPhone 13 Pro Max ya da Samsung Galaxy S22 Ultra ile de bu kiti kullanabilirsiniz. Telefonunuzu tekrar normal şekilde kullanmak istediğinizde, kablosunu çekip bir vidayı gevşetmeniz yeterli. Daha sonra onu sorunsuz bir şekilde yerinden çıkartabilirsiniz. Kitin dört tarafında, bağlantı için kullanabileceğiniz delikler var. Doğru pozisyonu elde etmek için herhangi bir deliğe ekipmanınızı takabilirsiniz. Kafesin yanlarındaki delikler sayesinde telefonu tripoda yatay ya da dikey de bağlayabilirsiniz. Bu sayede dik videolar da kaydedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yanladaki tutamaçları da tutması rahat. Ekstra tutuş için kauçuk kaplamaya da sahipler. Daha sağlam bir deneyim için tutamağın altında bulunan alyan anahtarıyla bunları yerine sabitleyebilirsiniz. Alyan anahtarı mıknatıslarla yerine tutturulmuş ve yoğun sarsıntılarda bile yerinden çıkmıyor.  Tutamaçlar kışın da telefonu tutmayı kolaylaştırabilir. Eldivenle telefonu kenarından tutmak zor olacağından bunlar işleri kolaylaştırabilir Kutudan çıkan mikrofon pille çalışmıyor, gücünü telefondan alıyor. Ses kalitesi iyi ve istenmeyen gürültüleri oldukça iyi filtreleyebiliyor. Mikrofonu kullanmak için iPhone/Android telefon adaptörü gerekli ki bu da kutudan çıkıyor. Akıllı telefonlarla kayıt yapmak için doğru 3,5 mm TRRS kablosunu kullanmalısınız. Kite çarptığında ses çıkarmasını önlemek için adaptörü cırtlı kablo bağı ile sabitleyebilirsiniz. Kutudaki LED’in parlaklığını ayarlamak için kadranı çevirmeniz yeterli. Renk sıcaklığını ayarlamak için ise kadrana basıp döndürebilirsiniz. LED, 2700K ila 6500K arasında ayarlanabilen renk sıcaklığına sahip. Pil kapasitesi 2200 mAh ve USB-C ile şarj edilebiliyor. Bunu bir powerbank’e de bağlayabilirsiniz. Tripodun kalitesi beklenenden daha iyi. Düğmeler hariç tamamen metalden üretilmiş. Tepesindeki ball head çıkabiliyor. 360 derece kaydırmak isterseniz üst kısım da dönebiliyor. Dengeyi kontrol etmek için bir su terazisi de var. Buradaki tek dezavantaj, yükseklik ayarının olmaması. Ancak bu, bu tür masa üstü tripodlardan beklenebilir. Bacaklar oldukça sert ve kurulumu yerinde sağlamca tutabiliyor. Ayaklarda iyi kavrama için kauçuk da var.

Haberin Devamı

Bu, ana kayıt cihazı olarak akıllı telefon kullanan içerik oluşturucular için oldukça işlevsel ve kullanışlı bir donanım. İki tutamaç, daha akıcı çekimler yapmak için telefonu dengeli bir şekilde hareket ettirmenize olanak tanıyor. OIS destekli bir telefonla en iyi sonuçları alabilirsiniz. Kit lens montajı için de uygun tasarlanmış.

Buna alternatif olarak bir de SmallRig 3155 telefon kafes kiti var. Bu da aynı kafesle geliyor. Kaplı veya kapsız, 62mm - 86mm aralığında genişliği olan telefonlar ile uyumlu. Telefonu daha sağlam tutabilmek için iki adet yan tutak ve bir adet üst tutak vard. İki adet cold shoe bağlantısı ve çoklu 1/4 dişli delikler ile kafese mikrofon, LED lamba, tripod takılabiliyor. Ancak burada kutunun içinden mikrofon, LED ışık, tripod ve kablolar çıkmıyor. Ancak işlevsellik anlamında 3384B ile neredeyse aynı. 

Haberin Devamı