Bilim - Teknoloji Snapchat, ebeveynlere çocuklarının kimlerle sohbet ettiğini gösterecek
Paylaş
Snapchat, ebeveynlere çocuklarının kimlerle sohbet ettiğini gösterecek

Snapchat, ebeveynlere çocuklarının kimlerle sohbet ettiğini takip etmelerini sağlayan ebeveyn kontrol portalını kullanıma sundu.

Snapchat tarafından Aile Merkezi olarak adlandırılan yeni uygulama içi özellik, ebeveynlere çocuklarının arkadaş listesinin yanı sıra son yedi gün içinde kimlerle mesajlaştıklarını da gösteriyor. Bu portal sayesinde ebeveynler yalnızca gençlerin kimlerle konuştuğunu görebilecek, ancak sohbet geçmişlerini okuyamayacak.

Haberin Devamı

Ek olarak, ebeveynler Snap’in kurallarını ihlal ettiğini düşündükleri hesapları doğrudan Aile Merkezi’nden gizlice bildirebilecek. Geçtiğimiz ocak ayında Snapchat, yetişkinlerin genç kullanıcılarla bağlantı kurmasını zorlaştırarak uygulamadaki güvenliği artırma çağrılarının ardından arkadaş tavsiyesi özelliğini değiştirmişti.

Ayrıca gençler, herkese açık profillere sahip olamıyor ve birbirleriyle iletişim kurabilmek için ortak arkadaşları olmaları gerekiyor.

Aile Merkezi kullanımı isteğe bağlı bir özellik, gençler portaldan istedikleri zaman ayrılabiliyor. Hatta gençler, ebeveynin katılma davetini kabul etme veya yok sayma seçeneği de sunuluyor. Bu özellik reşit olmayan gençler için sunulduğundan, 18 yaşına giren kullanıcılar otomatik olarak araçtan kaldırılıyor.

Haberin Devamı