Bilim - Teknoloji Sonunda hepimiz "404" verdik!
Paylaş
Sonunda hepimiz "404" verdik!

İnternette sık sık karşımıza çıkan "404" hatasının bugün geldiği noktaya şaşırmamak elde değil!

"404" sayısının anlamını biliyorsunuzdur. İnternet sitelerinde "aradığınız sayfa bulunamadı" anlamına gelen hata kodu popüler kültürün de bir parçası oldu ve insanlar artık hata veya yanlış işlemler karşısında "404" ifadesini kullanmaya başladılar. Aynı şekilde internette popüler olan ve bir iş yapmak isterken çok acemice ve komik şekilde başarısız olmak anlamında kullanılan "fail!" ifadesi de internet kullanıcılarının günlük dilinde kendine yer buldu.

Haberin Devamı

İnternette'ki İngilizce metinleri inceleyen Global Language Monitor de, 2013'te en fazla kullanılan iki kelimenin bunlar (404 fail) olduğunu saptadı.

404'ün birinciliğe yükselmesinde elbette, ABD'de tüm devletin bir ay boyunca kapanmasına, tüm devlet memurlarının ücretsiz izine çıkarılmasına neden olan politik kavgaların kaynağı online sağlık hizmetleri projesi ObamaCare sitesinin sürekli 404 hatası vermesi de etkili oldu.

Bu arada, video kameranın karşısına geçip kalçaları sallayarak dans etmek anlamına gelen Twerking kelimesinin en çok kullanılan 13. kelime olduğu da dikkat çekti. Türkçe'de de benzer bir araştırma yapılsa, 2013'ü sembolize eden kelimelerin depresif ve olumsuz ifadeler olacağını tahmin etmek güç değil.

Haberin Devamı

İngilizce'de 404 ve fail'den sonra en çok kullanılan kelimeler ise şunlar: hashtag, @pontifex ve Optic.

Resimlerle: Eğlendiren 404 hataları

Kaynak: CHIP Online