Bilim - Teknoloji Maden işçisi suda çözünen ıslak mendil icat etti
Paylaş
Maden işçisi suda çözünen ıslak mendil icat etti

İskoçya'da emekli bir maden işçisi, tuvaletten makyaj temizliğine pek çok alanda kullanılabilecek suda anında çözünen ıslak mendil icat etti.

65 yaşındaki Brian McCormack, tuvaletten makyaj temizliğine pek çok alanda kullanılabilecek buluşunda, evde bağırsak kanseri testi için dışkı örneği alırken yaşadığı zorluklardan ilham aldığını söylüyor. BBC Türkçe’ye göre McCormack, "Laboratuvarım" dediği mutfağında ev temizlik ürünleriyle altı yıl önce başladığı çalışmalarının planladığı gibi gitmemesine, hatta mikrodalga fırınını patlatmasına rağmen yılmadığını belirtiyor.

Haberin Devamı

"Çevre dostu bir ürün geliştirmek kolay olmadı" diyen Brian McCormack, kimya bilgisi olmadığı için ABD'nin Ohio eyaletinde bir çözünebilir kağıt şirketine gitmiş ve kendi tasarım patentiyle, klozete atılabilen dışkı örneği alma kiti geliştirmiş.

Bu ürüne İsveç Hükümeti ilgi göstermiş. Ancak İngiltere'deki Ulusal Sağlık Hizmteleri (NHS), pahalı olduğunu söyleyerek McCormack'ı geri çevirmiş.

McCormack, karşısına çıkan engellere rağmen şimdi neredeyse anında suda çözünen bir dizi ürünün patent hakkına sahip. Bunlar için İngiltere ve başka ülkelerden çok sayıda kozmetik ve sağlık ürünleri şirketiyle anlaşmalar imzalamış.