Bilim - Teknoloji Telegram kurucusu Apple'ı iOS'ta web uygulaması özelliklerini kasıtlı olarak sınırladığı için eleştirdi
Paylaş
Telegram kurucusu Apple'ı iOS'ta web uygulaması özelliklerini kasıtlı olarak sınırladığı için eleştirdi

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Apple’ın bilinçli olarak web geliştiricilerinin iOS’te yapabileceklerini sınırladığını ve bu tutumun Telegram’ın web uygulamasının işlevselliğini etkilediğini belirtti. Onur Binay/posta.com.tr

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, platformdaki halka açık kanalında Apple'ı bir kez daha eleştirdi. Durov, Apple'ın web geliştiricilerinin web uygulaması özelliklerini kasıtlı olarak kısıtlayarak iOS'ta yapabileceklerini sınırladığını iddia etti.

Haberin Devamı

Telegram, App Store'da mevcut olsa da platform, Telegram'ın içerik kısıtlaması olmayan herkese açık kanalları nedeniyle geçmişte Apple'ın inceleme sürecinde bazı sorunlarla karşılaşmıştı. Bu kısıtlamalardan bazılarını atlamak için Telegram, iOS'ta da sınırlı olması dışında, mobil sürümde bulunan hemen hemen tüm özelliklerin aynısı olan tam bir web sürümü de sunuyor.

Telegram'ın CEO'su, birden fazla geliştiricinin, sınırlamaları nedeniyle “Safari'nin web'i öldürdüğünden” nasıl şikayet ettiğini belirtti. Durov ayrıca, Nisan ayında Telegram Web geliştiricileri tarafından yayınlanan ve Safari'nin push bildirimleri, VP8 ve VP9 codec bileşenleri, yüksek yenileme hızları ve görsel yapaylıklar gibi özelliklerden yoksun iOS sürümüyle ilgili bir makale de paylaştı.

Haberin Devamı

Durov Apple’ın web uygulamalarını kasıtlı olarak kısıtladığını ve kullanıcıları App Store’dan uygulama indirmeye zorladığını, bu sayede de geliştiricilerden komisyon alabildiğini iddia etti.