Bilim - Teknoloji Tesla binlerce çalışanı işten çıkaracak
Paylaş
Tesla binlerce çalışanı işten çıkaracak

Elon Musk, elektrikli otomobil üreten şirketi Tesla'nın üretim bölümünde binlerce pozisyonun kapatılacağını açıkladı. Bu durumda pek çok kişi işten çıkartılacak.

Musk Katar Ekonomi Forumu'nda yaptığı açıklamada ekonomik yavaşlama endişesi nedeniyle gelecek üç ay içerisinde bordrolu çalışanların toplam yüzde 3,5'inin işine son verileceğini söyledi. Buna göre 100 bin çalışanı bulunan Tesla'da 3 bin kişinin işini kaybetmesi bekleniyor. Musk buna karşılık saat başı ücretle çalışanların sayısının arttırılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan Tesla'nın eski çalışanları şirkete karşı dava açtı. Eski çalışanlar şirketin önceden bildirimde bulunmadan ABD'de çalışanlarını "toplu olarak işten çıkarmak" ile şirketin federal yasaları ihlal ettiğini savunuyor. Şirketin Nevada'daki devasa fabrikasında işten çıkarılan iki eski çalışanının dava başvurusunu Texas'ta Pazar akşamı yaptığı bildirildi. Dava dosyasına göre Nevada fabrikasında 500 kişi işten çıkarıldı.

Eski çalışanlar Tesla'nın 60 gün ihbar süresi gerektiren toplu işten çıkarmalarla ilgili olarak yasalara uymadığını iddia ediyor. İşçiler Tesla'nın ABD‘nin diğer eyaletlerindeki fabrikalarından da Mayıs ya da Haziran ayında ihbar süresi tanınmadan benzer şekilde işten çıkarılan diğer işçilerle birlikte toplu dava açmak istiyor.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre bu ay 20'den fazla Tesla çalışanı işten çıkarıldığını veya pozisyonlarının kapatıldığını söylüyor.

Tesla işten çıkarılan çalışan sayısı ile ilgili yorum yapmazken Elon Musk davayı "önemsiz" olarak niteledi. Katar Ekonomi Forumu'nda konuşan Musk "Önleyeci ve geçerliliği olmayan bir davaya gerektiğinden fazla anlam yüklemeyelim," dedi ve ekledi "Öyle görünüyor ki Tesla'ya dair, önemsiz ya da önemli ne olursa olsun, herşey çok klik alıyor. Bu sözünü ettiğiniz davayı önemsiz kategorisine koyuyorum."