Bilim - Teknoloji TikTok canlı yayın nasıl açılır? TikTok'ta canlı yayın açma şartları nelerdir?
Paylaş
TikTok canlı yayın nasıl açılır? TikTok'ta canlı yayın açma şartları nelerdir?

TikTok son zamanlarda en fazla kullanılmakta olan sosyal medya platformlarından birisi olarak biliniyor. Çeşitli akımlara sahip olan ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen TikTok, son zamanlardaki en başarılı sosyal medya platformları arasında yer alıyor. TikTok kullanıcıları çektikleri videoları hesaplarından paylaşabilecekleri gibi TikTok hesaplarında canlı yayında açabiliyor. Çoğu TikTok kullanıcısının platform üzerinden gelir elde etme düşüncesi de bulunuyor. Kullanıcıların gelir elde etmek için ise canlı yayın açmak istedikleri herkes tarafından biliniyor. İşte, TikTok hakkında merak edilen tüm detaylar.

TikTok hesabı olan kişiler, hesaplarında videolar paylaşabilirler. Ancak canlı yayın açmak isteyen kişilerin belirli şartları taşıması gerekir. TikTok hesabında canlı yayın açmak, kullanıcıların gelir elde etmek için tercih ettiği yöntemlerden birisi olarak ifade edilebilir. TikTok hesabı üzerinden canlı yayın açılabilmesi için gerekli şartların taşınması durumunda kamera sembolüne tıkladıktan sonra canlı seçeneğinin seçilmesi gerekir.

Haberin Devamı

TİKTOK CANLI YAYIN NASIL AÇILIR?

TikTok kullanıcılarının canlı yayın açmak istemeleri durumunda öncelikli olarak belirli bir takipçi sayısına sahip olması gerekir. TikTok platformu üzerinden canlı yayın açmak için kullanıcıların en az 1000 takipçisi bulunması gerekir. Gelir elde etmek isteyen kişiler için canlı yayın açmak büyük bir önem taşır. Ancak takipçi sayısı 1000'den az olan kullanıcıların canlı yayın açmaları mümkün olmaz.

TikTok uygulamasında canlı yayın açmak için aranılan şartlardan birisi de yaş sınırı olarak ifade edilebilir. TikTok uygulamasında belirtilen yaş sınırının altında kalan kullanıcıların takipçi sayısı 1000'den fazla olsa bile yayın açmaları mümkün olmaz. Kullanıcıların canlı yayın açabilmeleri için her iki şartı da aynı anda sağlaması gerekir.

Haberin Devamı

Canlı yayın açmak için gerekli şartların sağlanması durumunda ana ekranda yer alan artı işaretine tıklanması gerekir. Artı sembolüne bastıktan sonra kamera seçeneğine basılması gerekir. Kameraya bastıktan sonra ise canlı yayın seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. Canlı yayın herkes tarafından izlenebilen yayınlar olarak bilinir. Canlı yayın açılması durumunda ise yayının bir süresi bulunmaz.

TİKTOK'TA CANLI YAYIN AÇMA ŞARTLARI NELERDİR?

TikTok'ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcı hesaplarının belirli şartlara uygun olması gerekir. Canlı yayın açmak isteyen kişilerin en az 16 yaşında olması gerekir.16 yaşından küçük kullanıcılar TikTok uygulamasını kullanabilse bile canlı yayın açabilmeleri mümkün olmaz. Hediye alıp, hediye gönderebilmek için ise kullanıcıların en az 18 yaşında olması gerekir.

TikTok uygulamasında canlı yayın açmak isteyen kişilerden istenilen bir diğer şart ise takipçi sayısı oluyor. Takipçi sayısının 1000'den az olması durumunda da kullanıcıların yaşı tutsa bile canlı yayın açılması mümkün olmaz. TİkTok’ta canlı yayın açmak için istenilen iki şartında aynı anda bulundurulması gerekir. Canlı yayın, TikTok uygulamasında oldukça fazla izlenilen ve tercih edilen bir bölüm olarak ifade edilebilir. Özellikle TikTok uygulamasından gelir elde etmek isteyen kişiler tarafından canlı yayın açılmasının istendiği söylenebilir.

Haberin Devamı