Bilim - Teknoloji Uluslararası bilim insanları Erzurum'daki Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapacak
Paylaş
Uluslararası bilim insanları Erzurum'daki Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapacak

Rusya ve ABD’den Atatürk Üniversitesi'ne gelen bilim insanları üniversite tarafından desteklenen Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulum çalışmaları devam eden Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapacaklar.

Atatürk Üniversitesi tarafından desteklenen “Biyoçeşitlilik ve Taksonomi Laboratuvar Üniteleri, Müze-Sergi Uygulamaları ve Prototip Araştırmalar” başlıklı proje ve “TUBİTAK-BİDEB 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı” çerçevesinde Rusya ve ABD’den Atatürk Üniversitesi'ne gelen bilim insanları Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulum çalışmaları devam eden Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapacaklar.

Haberin Devamı

Rusya Bilimler Akademisi Zooloji Enstitüsü'nden Dr. Mark Volkovıts (Zoological Institute, Russian Academy of Sciences, St. Petersburg) ile ABD'nin Washington şehrinde yer alan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nden Alexander Konstantınov (National Museum of Natural History, Smithsonian Institute, Washington) araştırmalarını 1 ay süreyle Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde sürdürecek.

Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Gültekin'in yürütücülüğünde devam eden proje ile 1 ay süreyle Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde araştırma yapacak olan bilim insanları, müzede bulunan yüzbinlerce canlı türünü inceleyecek.

Bu bağlamda Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi'ni gezme fırsatı bulan Dr. Mark Volkovits ile Alexander Konstantinov, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret ederek gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsettiler. Türkiye’nin canlı popülasyonu açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri olduğunu belirten bilim insanları, bu zenginliğin halka gösterilmesi açısından da Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi kurulmasının doğru bir adım olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Ziyaretleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Çomaklı ise dünyanın çeşitli bilim merkezlerinden Atatürk Üniversitesi'ne araştırmacı olarak gelen bilim insanlarına kapılarının daima açık olduğunu ifade ederek, bilimsel ve akademik camiaya katkı sunacak her türlü çalışmaya gereken desteğin verildiğini aktardı. En büyük hayallerinden birinin Atatürk Üniversitesi'ne Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi kazandırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Çomaklı, topluma hizmet noktasında bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

KAYNAK: M. Ertuğrul Polat ERZURUM (İHA)