Bilim - Teknoloji Üreticiler artık enerji maliyetlerini düşüren monitörler geliştiriyor
Paylaş
Üreticiler artık enerji maliyetlerini düşüren monitörler geliştiriyor

Philips, 4K çözünürlük ve 32 inç boyutunda gelen üretkenlik odaklı monitörü 328B1’i kullanıcılara sundu. Bu monitör enerji maliyetlerini %80'e varan oranda düşürebiliyor.

İş monitörleri söz konusu olduğunda, artık 4K'nın hüküm sürdüğü bir çağdayız. 4K ve 32 inç ekran boyutunun birleşimi, 140 ppi'lık keskin bir piksel yoğunluğu üretiyor. VA LED panel teknolojisi de güçlü görüş açıları sağlıyor. Renk üretimi anlamında panel, Adobe RGB’nin %97’sini ve sRGB renk gamının %119’unu üretebiliyor, Delta E puanı ise 0,58. Buna ek olarak 3000:1 kontrast oranı ve tepe parlaklığı ofisle ilgili akla gelebilecek herhangi bir senaryo için yeterli. Ancak 60Hz yenileme hızı, 4K çözünürlük ve 4ms tepki süresi onu bir oyun monitörü yapamıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan stand, 180 mm yükseklik ayarı, 30 derece geriye yatırma, 90 derece döndürme ve 180 derece sola/sağa döndürme sağlıyor. Bu sayede sırt veya boyun ağrılarının da önüne geçiliyor.

Bağlantı noktası konusunda burada iki adet HDMI 2.0 ve DisplayPort 1.2 bağlantı noktalarının yanı sıra, dört adet USB 3.2 var. Enerji tüketimi konusunda ise PowerSensor adlı teknoloji, kullanıcı masadan uzaklaştığında monitör parlaklığını otomatik olarak azaltıyor. Böylece enerji maliyeti %80'e varan oranda düşebiliyor.

İnce çerçeveler, yeterli masaüstü alanı, her türlü ayarı destekleyen bir stand ve doğru renk üretimiyle Philips 328B1 sağlam bir çalışma aracı olabilir.