Bilim - Teknoloji Volkswagen, elektrikli minibüsü ID. Buzz'ı tanıttı
Paylaş
Volkswagen, elektrikli minibüsü ID. Buzz'ı tanıttı

Volkswagen elektrikli modellerine bir yenisini ekledi. Markanın retro tasarım ayrıntılarıyla dikkat çeken modeli ID. Buzz tanıtıldı.

Volkswagen'in merakla beklenen elektrikli minibüsü ID. Buzz'ın lansmanı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Markanın ikonik modeli T1'den ilham alınan elektrikli ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo ilk olarak 2017 yılında konsept olarak karşımıza çıkmıştı.

Volkswagen'in ID serisinin diğer üyeleri gibi Buzz da MEB platformu üzerinde yükseliyor.

Aracın ilk olarak beş koltuklu modeli yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Standart aks mesafeli altı koltuklu model yine yıl içinde satışa çıkacak. Uzun aks mesafeli yedi koltuklu versiyon ise gelecek yıl satışta olacak.

Piyasaya ilk çıkacak serviyonda 77 kWs batarya paketi bulunacak. Ancak VW sürüş menziliyle ilgili henüz bir bilgi paylaşmadı. Lityum iyon batarya 11 kW'lık şarj istasyonlarından (AC) doldurulabiliyor. Hızlı şarj istasyonlarından ise 170 kW'a kadar destekliyor. Hızlı şarj desteğiyle araç 30 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80 şarja ulaşıyor.

Haberin Devamı

Batarya, 201 beygir güç ve 310 Nm tork üreten elektrik motoruna gücünü sağlıyor. Ayrıca model 145 km/s hızla sınırlandırılmış.

ID. Buzz'ın aerodinamik tasarımı, sürtünme katsayısını 0,285 - 0,29 seviyesine indirirerek bir otomobile yakın duruma getiriyor. Bu da enerji tüketimini azaltırken menzili yükseltiyor.

Koltuk, zemin ve tavan kaplamalarında ise yüzde 90'ı geri dönüştürülmüş pet şişelerinden, yüzde 10'u okyanustan toplanmış plastiklerden yapılan iplik kullanılmış.