Bilim - Teknoloji WhatsApp'a Avrupa'daki tüketici endişelerini gidermesi için bir ay süre verildi
Paylaş
WhatsApp'a Avrupa'daki tüketici endişelerini gidermesi için bir ay süre verildi

WhatsApp, Avrupa Komisyonu tarafından kafa karıştırıcı hizmet şartlarını düzeltmesi için bir ayı daha olduğu konusunda uyarıldı.

Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC) ve Avrupa Tüketici Yetkilileri Ağı, WhatsApp'ın değişiklikleri sade ve anlaşılır bir dille açıklamadığını ve bu nedenle AB tüketici yasasını ihlal ettiğini savunuyor. WhatsApp'ın güncellenmiş Hizmet Şartları konusundaki endişeler, bir dizi AB veri koruma kurumunun kendi erken uyarılarını yayınlamasına neden oldu.

Haberin Devamı

Ulusal tüketici gözlemcilerinden oluşan ve AB yöneticisi tarafından desteklenen Tüketici Koruma İş birliği Ağı, ocak ayında WhatsApp'a güncellenmiş gizlilik politikası hakkında açıklama isteyen bir mektup gönderdi.

Düzenleyiciler, WhatsApp'tan mart ayında gelen bir yanıtın onları ikna etmediğini ve çarşamba günü ikinci bir mektup göndermelerini istediğini söyledi.

Komisyonun adalet şefi Didier Reynders yaptığı açıklamada, "WhatsApp, kullanıcıların neyi kabul ettiğini ve kişisel verilerinin ticari amaçlarla, özellikle ticari ortaklara hizmet sunmak için nasıl kullanıldığını onlara açıklamak zorunda" dedi.