Bilim - Teknoloji WhatsApp’ta bu 5 kurala uymayan engellenecek
Paylaş
WhatsApp’ta bu 5 kurala uymayan engellenecek

WhatsApp, dünyanın dört bir yanında bulunan 2 milyar kullanıcısını net şekilde uyardı. Platformun 5 kuralına uymayanlar tamamen engellenecek.

WhatsApp, diğer sosyal ağlarda ve mesajlaşma ağlarında olduğu gibi bazı katı kurallara sahip. Bu kuralları dikkate almazsanız platformdan atılabilirsiniz.

Haberin Devamı

WhatsApp kullanıcıları tarafından en çok rapor edilen konulardan biri şikayet bildirimi. Israrla birini rahatsız ederseniz ya da tanımadığınız kişilerle iletişim kurmaya çalışırsanız karşı taraf sizi engellemenin yanı sıra platforma şikayet edebilir.

Bir diğer katı kural ise birini taklit etmek ya da bir diğer ifadeyle birinin kimliğine bürünmek. Başka birinin fotoğraflarını kullanarak sahte hesap oluştururken yakalanırsanız, numaranız uygulama tarafından bloke edilir ve bir daha aynı numarayla hesap açamazsınız.

Meta’ya ait mesajlaşma şirketi, yalnızca resmi uygulamayı kullanmanızı istiyor. WhatsApp Plus veya GBWhatsApp gibi bir üçüncü taraf uygulama kullanıyorsanız, hesabınız engellenebilir ve platformdan atılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Otomatik ve toplu mesajlar genellikle birinin dolandırıcılık yapmaya çalıştığını düşündüren birer tehlike işaretidir. Yani bunu masumca yapıyor olsanız bile, muhtemelen yapmamak en iyisi gibi görünüyor. Bunun nedeni, WhatsApp'ın istenmeyen otomatik mesajlar gönderen hesapları tespit etmek ve yasaklamak için AI (yapay zeka) teknolojisini ve diğer kullanıcıların raporlarını kullanmasıdır.

Kesinlikle bir yasak olmasa da, uygulamayı kullanmıyorsanız WhatsApp hesabınız devre dışı bırakılabilir veya silinebilir. Ancak platformun yöneticileri bu sürenin ne kadar olduğunu söylemiyor. Resmi açıklamada bu kural, "Hesabınızı kaydettikten sonra aktif hale gelmezse veya uzun bir süre hareketsiz kalırsa, hesabınızı devre dışı bırakabilir veya silebiliriz” şeklinde açıklanıyor.