Bilim - Teknoloji Yayıncılar için yeni Seiren mikrofon duyuruldu
Paylaş
Yayıncılar için yeni Seiren mikrofon duyuruldu

Razer’ın Seiren V2 X mikrofon modeli daha üst seviyede yayıncıların kaliteli ve gürültüden arınmış ses yakalamalarına olanak sağlıyor. Onur Binay/posta.com.tr

Seiren V2 X, yayıncıların da sıkça tercih ettiği silindirik bir tasarıma sahip. Üzerindeki mat siyah plastik parmak izlerini belli etmiyor. Aynı zamanda orijinal Seiren X kadar da uzun. Blue Yeti mikrofonlarının küçültülmüş bir versiyonu da denebilir. V2 X’in üzerinde sessiz ve gain düğmesi var. Mikrofonun arka tarafında ise ses izleme için 3,5 mm kulaklık jakı bulunuyor.

Haberin Devamı

Cihaz, bir önceki model gibi mikrofonu herhangi bir yönde 45 derece eğmenize izin veren sağlam plastik bir stand üzerine önceden monte edilmiş olarak geliyor. Mikrofonu bir boom koluyla kullanmak istiyorsanız onu standdan sökebilirsiniz. Ardından mikrofonu kutudan çıkan örgülü USB-C - USB-A kablosuyla cihazınıza bağlayabilirsiniz. Kablonun USB-C tarafı, mikrofonun şekline uyacak şekilde tasarlanmış, yani kenardan garip bir şekilde dışarı çıkmıyor.

Ses anlamında Seiren V2 X, 25mm kondenser mikrofon ile doğal ses yakalayabiliyor. Süper kardioid desen güçlü bir ses izolasyonuna sahip. Yine 24-bit oranı ve analog sınırlayıcıya sahip. Frekans yanıtı da hala 20 - 20.000 kHz ve hassasiyet hala 35 dB. Ancak Max SPL artık 120 dB'ye ulaşabiliyor. Sinyal-gürültü oranı da 85dB'nin aksine şimdi 105 dB. Burada sunulan ses ve sinyal oldukça net. Kazanç düğmesiyle oynayarak sesi ayarlayabilirsiniz ama kullanımı pek kolay değil. Süper kardioid deseni sayesinde mikrofonun ön tarafından gelen sese değil sizin sesinize odaklanıyor.  Bu da klavye ve fare tıklamaları gibi seslerin etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Razer Synapse 3 yazılımıyla da sesinizde ufak ayarlamalar yapabilirsiniz. Yazılımdaki Stream Mixer  adlı özellik canlı yayınlarda kullanabileceğiniz tüm farklı ses kaynakları için ses seviyelerini tek bir uygulamada izlemenize ve ayarlamanıza olanak tanıyan bir eklenti.

Haberin Devamı