Dünya Bill ve Hillary Clinton’ın evinin yakınında el yapımı patlayıcı bulundu

Bill ve Hillary Clinton’ın evinin yakınında el yapımı patlayıcı bulundu

Paylaş
Bill ve Hillary Clinton’ın evinin yakınında el yapımı patlayıcı bulundu

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile eski başkan adayı eşi Hillary Clinton'ın posta kutusunu kontrolden sorumlu yetkililer, çifte gönderilmiş patlayıcı cihaz buldu. Trump'ın selefi Barack Obama'nın konutuna da şüpheli paket gönderildiği belirtildi. Diğer yandan ABD’nin önde gelen haber kanallarından CNN’in New York’taki ofisleri de bombalı paket alarmı üzerine tahliye edildi.

Clinton çiftinin New York'taki evlerine gönderilenin, finans spekülatörü Geoerge Soros'un evinde pazartesi günü bulunan patlayıcı cihazın bir benzeri olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

FBI, 'Clintonların evinin yakınında bulunan şüpheli paketle ilgili soruşturma açtığını' duyurdu.

ABD başkanları ile ailelerinin korunmasından sorumlu Gizli Servis'ten de eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington'daki konutuna gönderilen şüpheli paketin 'potansiyel patlayıcı cihaz' diye tanımlandığı açıklaması geldi.

BEYAZ SARAY'A VE CLINTON'A GÖNDERİLEN PATLAYICILARLA AYNI

CNN sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda, yangın alarmı üzerine tüm canlı yayınlarını kestiğini, alarmın bomba tehdidinden kaynaklandığının anlaşıldığını duyurdu. ABD´de son iki gün içinde üst üste 5 kez bomba alarmı yaşadı.

ABD Gizli Servisi, CNN´e gönderilen patlayıcı maddenin Amerikalı milyarder George Soros, ABD eski başkanı Barack Obama, eski First Lady ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Beyaz Saray´a gönderilen patlayıcılarla aynı olduğunu duyurdu. Bombalı saldırı girişimleri, terör olayı niteliği taşıdığı için Federal Araştırma Bürosu (FBI) tarafından soruşturuluyor.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, ABD eski başkanlarından Barack Obama ve Bill Clinton'ın evlerine patlayıcı madde gönderilmesini kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Başkan Obama, Başkan Clinton, Dışişleri Bakanı Clinton ve diğer kişileri karşı yapılan saldırı girişimlerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu tür eylemleri "aşağılık" olarak tanımlayan Sanders, saldırı girişimlerinin sorumlularına kanunlar çerçevesinde gerekli cezaların verileceğini belirtti.