Gündem BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? 2 aşama ne zaman?

BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? 2 aşama ne zaman?

Paylaş
BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? 2 aşama ne zaman?

BİLSEM grup tarama uygulaması 24 Mart'ta sona erdi, sonuçlar 19 Nisan'da açıklandı. Şimdi 2. aşama olan bireysel değerlendirme sınavı için heyecan dorukta... İlk aşamadan geçenler şimdi "BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman?" sorusunu soruyor.

Bireysel değerlendirme ne zaman? 19 Nisan'da açıklanan grup tarama sonuçlarının ardından bu soru gündeme gelmişti. Günler ilerledikçte öğrenci ve veliler 2. aşamanın bir an evvel yapılmasını istiyor ve "BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman?" sorusunu yöneltiyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

Haberin Devamı

MEBBİS/BİLSEM İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ