Gündem BİLSEM sınav sonuçları açıklandı! İtiraz nasıl yapılır?

BİLSEM sınav sonuçları açıklandı! İtiraz nasıl yapılır?

Paylaş
BİLSEM sınav sonuçları açıklandı! İtiraz nasıl yapılır?

BİLSEM grup tarama uygulamaları 19 Ocak'ta başladı, 24 Mart'a kadar devam etti. Öğrenciler ve veliler sabırsızlıkla 29 Mart'ı bekliyorlardı ki, Milli Eğitim Bakanlığı 19 Nisan'da sonuçların açıklanacağını belirtti. MEB saat 15.00'te sonuçları erişime açtı. Sorgulama için aşağıdaki linke tıklayınız...

BİLSEM sonuçlarının bugün açıklanacağı MEB tarafından duyurulmuştu. Öğrenciler ve veliler sabahın ilk ışıklarından bu yana sonuçlara ulaşmak için MEB'in sitesini ziyaret etti. MEB, yaptığı duyuru ile sonuçların saat 15'00'te açıklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı bugün yaptığı duyuruda da belirttiği gibi saat 15.00'te sonuçları erişime açtı. BİLSEM Sonuçlarına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

BİLSEM SONUÇLARI

SIRADA BİREYSEL DEĞERLENDİRME VAR

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

Haberin Devamı

İTİRAZ BAŞVURULARI 5 GÜN İÇİNDE ALINACAK

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, 22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacak.