Gündem Bilsem sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

Bilsem sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

Paylaş
Bilsem sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu soru 24 Mart'ta son bulan grup tarama uygulamasının ardından yoğun bir şekilde aratıldı. MEB sonuçların 29 Mart'ta açıklanacağını belirtmiş daha sonra ileri bir tarihe almıştı. Sonuç tarihi yaklaşırken heyecan dorukta...

BİLSEM grup tarama uygulaması 24 Mart'ta sona erdi. Her zaman olduğu gibi taramaların bitmesinin ardından sonuçlar merak edilmeye başlandı. Daha önce açıklanan takvime göre BİLSEM sonuçları 29 Mart'ta açıklanacaktı. Yalnız MEB sonuç tarihini ileri bir tarihe alıdı. Pkei sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

BİLSEM Grup tarama uygulama sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde açıklanacaktır. Sonuçlar öğrencin T.C. kimlik numarası ile öğrenilebilecektir.

MEB'DEN AÇIKLAMA

"BİLSEM tanılama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinde olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış, takvim değişikliği zorunlu hâle gelmiştir.

25/12/2018 tarihinde onaylanan yeni takvim sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmıştır. Paylaşılan takvimde de belirtildiği üzere grup tarama uygulama sonuçlarının açıklanma tarihi 19 Nisan 2019’dur."

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Haberin Devamı

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.