Gündem Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi

Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi

Paylaş
Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan, yeni Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.

Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

"BİNALİ BEY BAZILARI GİBİ YOLUNU ŞAŞIRMADI"

Binali Bey en meşakkatli zamanlarımızda en uzak yerlerden kuş kanadıyla gelmiştir. Derdimize, sıkıntımıza ortak olmuştur. Bu yüzden de Ulaştırma Bakanı olmuştur. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizi yalnız bırakmadığı gibi bazıları gibi de yolunu şaşırmadı. Üstlendiği her vazifeyi, ehliyet ve liyakat ile en güzel şekilde yerine getirdi. Gücünü makamından alanlardan değil hizmetlerinden alan bir arkadaşımız oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgü dolu sözleri sonrası Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

İşte o anlar:

"BİNALİ BEY TARİHİ BİR DURUŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"

Binali Bey 15 Temmuz gecesi cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir. Uçak seslerinin gecenin karanlığını deldiği, halkımızın daha ne olduğunu anlamaya çalıştığı bir anda Binali Bey televizyonlardan yaptığı açıklama ile tarihi bir duruş gerçekleştirmiştir. Binali Bey'in tecrübesi ve uzlaştırıcı karakteriyle yeni sistemde görevini layıkıyla yapacağına gönülden inanıyorum. Kendisine bir kez daha katkıları için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Binali Bey, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile birlikte bu hassas süreci takdire şayan bir şekilde yönettiler. Türkiye'yi kriz ve kaos üreten bir sistemden kurtarmaktan kalmadı ilk defa iki farklı partinin biraraya gelerek sandıkta büyük bir dönüşüm sağlayabileceğini gösterdiler.

"SEMİHA HANIM'A DA ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Dostum dediğin güzel bir kitap, hava gibi su gibi ekmek gibi vazgeçilmez bir tat. Böyle vazgeçilmez dostluklarımız olduğu sürece hiçbir fani güç bizi hizmet yolundan alıkoyamayacak. 40 yıldır mesai, dava ve yol arkadaşlığı yaptığım kadim dostum Sayın Binali Yıldırım'a şükranlarımı sunuyorum. Şüphesiz her başarılı erkeğin yanında dimdik duran fedakarlık abidesi bir hanımefendi vrdır. Binali Bey'in devlet ve siyaset hayatında gösterdiği başarılarda Semiha Hanım'ın da çok katkısı olduğunu biliyorum. Semiha Hanım'a da özellikle teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Binali Bey'e yaptığı görevlerde Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Haberin Devamı

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Sayın Başkan 16 Nisan 2017 halk oylamasının kabul edilmesinin ardından yapılan 24 Haziran seçimlerini milletimizin desteği, Rabbimizin lütfuyla kazanarak Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ilk seçilmiş kurucu başkanı oldunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin son başbakanı olarak devlet idaremizin bütün kararlarında ülkemiz adına bu ulvi makamların iradesini te