Gündem Binbir surat jiletçi Lale yakalandı

Binbir surat jiletçi Lale yakalandı

Paylaş
Binbir surat jiletçi Lale yakalandı

Beşiktaş-Sarıyer hattındaki belediye otobüslerinde kadınların çantalarını jiletile kesip içindeki cüzdan ve telefonları çalan karı-koca hırsızlar, güven timleri tarafından yakalandı

Beşiktaş-Sarıyer hattında son günlerde artan hırsızlık olayları üzerine güven timleri operasyon düzenledi. Otobüslere müşteri gibi binen güven timi ekiplerinden sivil polisler, önceki akşam belediye otobüsünün içinde şüpheli hareketlerde bulunan Kerem K.(40) ile eşi Lale K.'yi (40) gözaltına aldı.

Şüpheli karı-kocanın üzerinde çanta kesmekte kullandıkları jiletler ile daha önce çaldıkları bir cep telefonu bulundu.

BİRİ SIKIŞTIRDI BİRİ KESTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü çift hakkında soruşturma açtı. Polisin belirlemesine göre belediye otobüsüne binen karı-kocadan Lale K. gözlerini kestirdikleri kadınları kalabalık içinde sıkıştırdı.

Bu sırada Kerem K. da jiletle mağdur kadının çantalarını keserek içinde bulunan cüzdan ve cep telefonlarını çaldı.

7 YAKALAMA KARARI VAR

Karı-koca, cüzdanlardan çıkan kredi kartlarını kullanarak ATM'lerden para da çekti. Şüpheli karı-koca ATM'lerin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Daha önceden polise 16 kez geliş kaydı bulunan Kerem K. hakkında 7 ayrı mahkemenin yakalama kararı verdiği de belirlendi.

Otobüslere bazen başörtüsü takarak bazen de daha açık giyinerek eşkalinin belirlenmesini engellemeye çalıştığı anlaşılan Lale K.'nın da hırsızlık suçundan daha önce polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

Soruşturmada 8 olay gerçekleştirdikleri tespit edilen Kerem K. ile Lale K. adliyeye sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)