Merkez Bingöl Valisi Ekinci: Korucular jandarmanın bir parçası

Bingöl Valisi Ekinci: Korucular jandarmanın bir parçası

Paylaş
Bingöl Valisi Ekinci: Korucular jandarmanın bir parçası

Bingöl Valisi Ekinci: Korucular jandarmanın bir parçası

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)-BİNGÖL'de güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri verildi. Seminerde konuşan Vali Kadir Ekinci, "İl genelinde 277'si Gönüllü Güvenlik Korucusu ve 7'si de kadın olmak üzere toplam 3705 Güvenlik Korucusu görev yapmaktadır. Güvenlik Korucularımızdan oluşan 3 karma tim, 16 operasyon timimiz mevcuttur. Korucular jandarmanın bir parçası" dedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'deki güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri verildi. İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim ve Yerinde Eğitim programı açılış törenine Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanı Eyüp Özdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, kurum müdürleri ve güvenlik korucuları katıldı.

'KORUCULAR JANDANMANIN BİR PARÇASI'

Konferansta konuşan Vali Kadir Ekinci, jandarmanın bir parçası olan güvenlik korucularının profesyonelce operasyonlara katılan bir birim olduğunu söyledi. Bingöl'de 3705 güvenlik korucusunun görev yaptığını belirten Vali Ekinci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güvenlik Korucularımızdan oluşan 3 karma tim, 16 operasyon timimiz mevcuttur. Güvenlik Korucularımızın 156'sı Uzman Erbaş olarak istihdam edilmiştir. Bugüne kadar terörle mücadelede 86 Güvenlik Korucumuz şehit, 91 Güvenlik Korucumuz da gazi oldu. İlimizde jandarma komutanlığımız tarafından korucularımıza periyodik olarak eğitimler veriliyor. Bu sayede korucularımızın profesyonel birer jandarma haline geldiğini söyleyebilirim. Bu millet, askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve siz değerli güvenlik korucularımız sayesinde rahat ve huzur içinde uyuyor. Sizlerin hangi zor şartlarda mukaddes değerler için mücadele verdiğinizi çok iyi biliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı