Gündem Bingöl'de mayınlı saldırı: 8 polis şehit

Bingöl'de mayınlı saldırı: 8 polis şehit

Paylaş
Bingöl'de mayınlı saldırı: 8 polis şehit

Karlıova'daki KCK operasyonuna katılan destek polis birliğinin Bingöl'e dönüşü sırasında mayın patladı. Saldırıda 8 polis şehit oldu, 7 polis yaralandı. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 7 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

Karlıova İlçesi’ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl’e dönüş için yola çıktı.

>> İŞTE ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

>> 100 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

>> ŞEHİTLERİN HÜZÜN DOLU ÖYKÜLERİ

Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 15 polisten 8’i şehit oldu, 7’u yaralandı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırılan yaralı polisler için acil kan anonsları yapıldı.Başta polisler olmak üzere çok sayıda kişi kan vermek için hastanelere koştu.

Haberin Devamı

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Karlıova'nın Hacılar köyü yakınlarında güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Hacılar Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Jandarma Özel Harekat Timleri ile geçici köy korucularının düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılara yardım ettikleri değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi yüzleri kapatılarak jandarmaya ait sivil bir otomobille ifadelerinin alınması için Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ŞEHİT CENAZELERİ OTOPSİ İÇİN MALATYA'YA GÖNDERİLDİ

PKK saldırısında şehit olan 8 polisin cenazesi, Bingöl Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletildikten sonra, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak otopsilerinin ardından şehit cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Bu arada saldırıda yaralanan 7 polisten 3'ü Bingöl'deki tedavilerinin ardından Elazığ'a sevk edildi.

YARALI 1 POLİS ELAZIĞ’DA

Karlıova’daki saldırıda yaralanan 7 polisten durumu ağır olduğu belirtilen Yusuf Özbey, Bingöl’deki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Özbey’in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yaralı Özbey’in yakınlarının hastane önünde gözyaşları döktüğü görüldü.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ OTOPSİ İÇİN MALATYA´DA


Bingöl’ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü’nde yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 8 polisin cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu’na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzlarında morga alındı.

Otopsilerin ardından yarın sabah 09.30’da Malatya Erhaç Havalanı’nda düzenlenecek resmi törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacaklar. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılacağı öğrenildi.

POLİS MİNİBÜSÜ BU HALE GELDİ

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7829","7829","201209","7829-3.jpg");

>> KARLIOVA'DA KCK OPERASYONU: 9 TUTUKLAMA

Haberin Devamı