Gündem Bir babanın feryadı

Bir babanın feryadı

Paylaş
Bir babanın feryadı

Oğlu Gökçe'yi trafik kazasında kaybeden Antalya eski Vali Yardımcısı Erkan Işılgan gözyaşları içerisinde yaptığı basın toplantısında olayla ilgili delillerin karartıldığını iddia etti

2 AY HAPİS YATTI

Antalya’da 29 Haziran’da Zeki Tepe’nin kullandığı motosiklete beton mikseri çarptı. Motosikletin arkasında oturan Gökçe Işılgan (36) öldü. Motosiklet sürücüsü Zeki Tepe tutuklandı, beton mikserinin şoförü İlhan Aydın serbest bırakıldı. 27 Ağustos’taki ilk duruşmada İlhan Aydın da tutuklandı. Ancak 3 Kasım’da İlhan Aydın da Zeki Tepe de tahliye edildi.

HIZI 78 KİLOMETREYDİ

Bu tahliyelere bilirkişi raporları neden oldu. Gökçe Işılgan’ın babası emekli Antalya Vali Yardımcısı Erkan Işılgan dün bir basın toplantısı düzenleyerek delillerin karartıldığını öne sürdü. Erkan Işılgan “Şehir içi trafikte saatte 78 kilometre hız yaptığı takometre kayıtlarında sabit olan bir şoför nasıl serbest bırakılabilir?” diye isyan etti.

KAYITLAR SİLİNMİŞ

Erkan Işılgan, “Kazanın nasıl gerçekleştiğini gösterecek MOBESE görüntülerine ulaşamadım. O bölgedeki kamera çalışmıyormuş. Böyle önemli bir kavşakta kamera nasıl çalışmaz? Mahkemede kaza anını gördüklerini söyleyen iki mikser şoförü, arkadaşları lehine tanıklık etti. Ama o şoförlerin kaza anında başke yerde olduklarını gösteren kamera kayıtları da silinmiş” dedi.

‘AİHM’YE GİDECEĞİM’

Ağlayarak konuşan Erkan Işılgan, “Kazayla ilgili yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması için başvuru yaptık. Eğer ikinci raporda da sonuç alamazsam hakkımı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) arayacağım. Bu olayın İstanbul’da başı kesilerek öldürülen liseli Münevver Karabulut cinayetinden ne farkı var? Cinayet sadece tabancayla, bıçakla mı olur?” dedi.

2