Gündem Bir bebeğe daha Kürdistan adını verdiler

Bir bebeğe daha Kürdistan adını verdiler

Paylaş
Bir bebeğe daha Kürdistan adını verdiler

Hakkari'de yaşayan İsmail ve Şükrüye Akboğa çifti, yeni dünyaya gelen kız bebeklerine 'Kürdistan' ismini verdi. Akboğa çifti, "Bu ismi barış sürecine destek olmak için bebeğimize verdik" dedi

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi’ne bağlı Bahçecik Köyü’nde Yunus ve Elif Toprak çifti, 2011 yılı Ağustos ayında dünyaya gelen kız çocuklarına ’Kürdistan’ ismini vermek istedi. Ancak bu istekleri gerçekleşmedi. Konu Yargıtay taşındı. Yargıtay, isimle ilgili 18’inci Hukuk Dairesi, isim hakkının anne ve babaya ait olduğunu belirterek hiçbir sakınca taşımadığına karar verdi. Ailede çocuklarına Kürdistan ismini verdi.

Haberin Devamı

Kürdistan ismine onay çıkması Hakkarili bir aileyi de harekete geçirdi. 22 yıllık evli İsmail-Şükrüye Akboğa çifti, 15 gün önce dünyaya gelen 8’inci bebeklerine,’Kürdistan’ ismini koydu.

'ENGELLE KARŞILAŞMADIK'

Nüfus Müdürlüğü’ne giderek çıkardıkları kimliğe ’Kürdistan’ ismini yazdıran Akboğa ailesi, bu ismi barış sürecine destek sunmak için verdiklerini söyledi.

Bebeğini kucağına alıp çıkardığı nüfus cüzdanını gösteren baba Akboğa, Yargıtay’ın aldığı kararın ardından bebeklerine bu ismi koyduklarını belirtti.

Nüfus Müdürlüğü’nde hiçbir engelle karşılaşmadıklarını ifade eden Akboğa, bunun sevindirici olduğunu kaydetti.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)